Як тримати себе у формі

Пропонуємо низку корисних підказок та порад, які допоможуть тримати вас у хорошій формі.

  1. Зранку натщесерце випивайте 2 склянки води, можна з лимоном. Можна з’їсти зелене яблуко. Воно також допомагає випадках, якщо ви відчуваєте, що з’їли надто багато.
  2. Через 10-15 хвилин – сніданок. Він має бути щільним і повноцінним, аби дати сигнал організму, що пора прокидатися, а також забезпечувати енергією на весь день.
  3. Їжу не слід запивати. Прийом рідини одночасно з їжею уповільнює травлення, дає відчуття тяжкості, розширює стінки шлунка. Після прийому їжі ще хвилин 40 нічого не пийте.
  4. Їжте частіше, але помалу. В ідеалі для розгону метаболізму треба харчуватися 5 разів на день через кожні 3 години і в один і той самий час (щоб організм звик і краще працював).
  5. Правило «не їсти після шостої години» не слід сприймати надто буквально. Йдеться про те, що останній прийом їжі має бути за 3-4 години до сну.
  6. Жир нa животі не спалюється під час фізичних вправ, коли ви працюєте над м’язами преса. Просто прес формуватиметься під шаром жиру, тож візуально живіт навіть збільшиться в об’ємі. Спалити жир на животі – надскладне завдання, надто якщо вам за 30. Допоможе лише комплексний підхід – правильно організовані фізичні навантаження і грамотна дієта зі зниженням калорійності раціону впродовж тривалого часу.
  7. Щоб на животі не утворювався жир, весь час втягуйте його і напружуйте м’язи. Поєднуйте це з дихальними вправами. Наприклад, спробуйте попрактикувати часте дихання – довільний вдих, інтенсивний видих з одночасним втягуванням живота.
  8. Щоб м’язи виглядали привабливо і не наростали, як у «качків», займайтеся фізичними вправами 2-3 рази на тиждень і обов’язково робіть розтяжку після тренувань.
  9. Вправи, які найкраще допомагають підтримувати гарну форму: для стегон, – махи, для литок – розтяжка, для ніг – ходьба.
  10. Лазні і сауни не спалюють жир, лише виводять воду з організму, яка повертається через 2 години.
  11. Контрастний душ – надзвичайно корисна процедура. Він збільшує циркуляцію крові, відповідно, прискорюється метаболізм, розгладжується целюліт, а також поліпшується колір обличчя і з’являється сила волі.
  12. Слід ретельно пережовувати їжу, повільно і вдумливо. Це допомагає поліпшити обмін речовин. До речі, саме в цьому полягає секрет стрункості француженок – вони не поспішають під час їжі і ніколи не перекушують!
  13. Почуття насичення приходить через 20 хвилин після того як організм отримав достатньо їжі. Якщо не зупинитися своєчасно, то за ці 20 хвилин можна з’їсти ще багато зайвого. Тому важливо навчитися відчувати той момент, коли варто відкласти ніж і виделку та сказати: «Дякую!».  
  14. Зробіть прийом їжі складною і марудною процедурою. Навіть коли ви їсте на самоті, сервіруйте стіл за всіма правилами, сидіть з прямою спиною, без телевізора / книги. Уявіть, що ви на дипломатичному прийомі. А якщо й це не допомагає обмежити апетит, спробуйте їсти сидячи перед дзеркалом.
  15. Захотілося перекусити? Обговоріть цю проблему з подругою по телефону. Зробіть 20 присідань, 50 стрибків. Прийміть ароматну ванну. З’їжте яблуко або “погризіть” капусту.
  16. Не засиджуйтеся без руху. Робіть вправи через кожні 15 хв. Відірвіться від комп’ютера – качніть прес, поприсідайте. Ви і розім’ялися, і калорії витратили.
  17. Сигарети, алкоголь, фастфуд, чіпси, майонез, ковбаса – ваші основні вороги. Закріпіть у своїй свідомості асоціацію між цими поняттями та целюлітом і жиром на стегнах та животі.
  18. Горіхи – надзвичайно корисні, але в малих кількостях. Це висококалорійні продукти. Маленька жменька горіхів на день – цього цілком достатньо.
  19. Картоплю найкорисніше запікати або варити в мундирі і їсти разом зі шкіркою. Можна також тушкувати її з іншими овочами або робити пюре. Але скажіть рішуче «Ні!» смаженій картоплі.
  20. Хліб є висококалорійним продуктом. Обмежуйте його споживання та надавайте перевагу хлібу з цільнозернового борошна грубого помелу.
  21. Чай та каву пийте без цукру. Якщо звикли підсолоджувати ці напої, використовуйте мед

 

Також читайте

“Корисні поради для краси та здоров’я”

“Ароматерапія: основні принципи лікування”