Як відрізнити грип від ОРВІ – поради МОЗ

Дере у горлі, заклало ніс і почуваєте себе розбито – час бігти в аптеку і рятувати себе від грипу? Тут одразу кілька помилок:

  1. Скоріш за все, у вас не грип, а ГРВІ
  2. Зазвичай ГРВІ прогресує кілька днів, а потім людина самостійно одужує без спеціального лікування. Але – усі висновки після консультації з лікарем
  3. У будь-якому випадку призначати собі ліки не просто недоцільно, а дуже небепечно! Не приймайте жодних препаратів без консультації з лікарем.

Грип розпочинається раптово і гостро, а впродовж періоду хвороби різко виражені ломота в тілі, озноб, головний біль і біль у м’язах, а ГРВІ – зазвичай починається поступово і першими його ознаками найчастіше є нежить і біль у горлі.

Дивіться в таблиці, чим відрізняються симптоми при грипі та ГРВІ та читайте докладніше на сайті:https://goo.gl/5tnK6J

Деякі симптоми є сигналами, що залишатися вдома небезпечно для життя. Негайно телефонуйте 103, якщо з’явились: задишка, висипи на шкірі, кровохаркання, синюшний відтінок шкіри, блювання та пронос, біль в грудях, зниження тиску, сповільнений пульс, аритмія, порушення свідомості чи судоми.

А щоби захиститись від грипу і його важких ускладнень – вакцинуйтеся. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів. Вакцину можна придбати в аптеці за власний кошт і пройти вакцинацію в закладі охорони здоров’я: https://goo.gl/eXxTxX
 

Джерело:https://www.facebook.com/moz.ukr