Вчені вирахували, скільки треба сміятися, щоб продовжити життя

Італійські вчені з’ясували, скільки часу щодня потрібно сміятися.  Приказка «сміх продовжує життя» тепер науково обгрунтована. Італійські вчені довели – сміх покращує якість життя.

Італійські науковці  розрахували скільки точно повинна смяітися людина щодня, щоб її сміх був оздоровчим.  

Для того, щоб поліпшити показники стану здоров’я, людині потрібно сміятися приблизно 30 хвилин щодня. Причини для сміху добрі будь-які – дружній шарж, карикатура, розповідь – все, що смішить, продовжує життя.

Людині подобається сміятися, проте задоволення, яке отримує від цього процесу, – не єдиний його плюс.

Лікарі давно говорять про те, що сміх вібраціями може нормалізувати кровообіг та моторику внутрішніх органів, зокрема печінки, серця і легенів. 

Іншим статистичним дослідженням було вирахувано, що сучасна людина сміється на десять хвилин менше, ніж півстоліття тому. В деяких країнах навіть придумали, як зробити так, щоб люди сміялися більше. У Франції, наприклад, є курси сміху, а в Італії – популярна йога сміху.

В Інституті психосоматичної медицини Riza впевнені також у тому, що сміх особливо важливий для тих, кому вже минуло сорок. Під час сміху відбувається викид адреналіну й посилення імунного захисту. Практика доводить, що позитивно налаштованим людям легше знайти спільну мову в суспільстві і зробити кар’єру.

 Смійтеся частіше, даруйте його ближнім, і в підсумку це обернеться міцним здоров’ям  і  довгим радісним життям!

Читайте також:

Позитивна психологія – як подолати депресію

Щаслива людина – здорова людина. 7 рецептів щастя

Психічне здоров’я закладається в підлітковому віці