Літні табори для дітей

Закінчився навчальний рік і дуже багато дітей залишається без нагляду батьків протягом робочого дня.

Не всі батьки мають змогу взяти тривалі відпустки, щоб бути з дитиною. Також не всі мають бабусь та дідусів, з якими діти могли провести літні канікули.

З початком канікул діти переходять на інший режим життя. Часто – на його відчутність. 

Під виглядом так званого відпочинку дитина перестає нормально харчуватися, гуляти, а також перестає відвідувати активності, які також на канікулах.

Батьківське: «нехай відпочине після важкого року» робить дитині ведмежу послугу і призводить до того, що дитина переважно проводить цілий день у телевізорі чи гаджетах, спілкується з сумнівними друзями поза нагляду дорослих.

Саме у час канікул збільшується ймовірність дитячого травматизму на дорогах та трагічних випадків на водоймах.

Для того, щоб дитина з користю для власного здоров’я провела літо, їй треба запропонувати веселу та цікаву альтернативу вулиці та телевізору.

Саме для такого щороку організовується багато різноманітних літніх таборів.

Не всі можуть поїхати з міста, тому табори є при бібліотеках, палацах молоді, при церквах. Переважно вони не є коштовні, так як не передбачають витрат на проживання та харчування дитини. Проте вони гарантують для вашої дитини цікаві та різноманітні заняття  поки ви на роботі.

Для дітей після 7-8 років є багато таборів у горах, на морі, чи просто у природному середовищі.

В залежності від того, що любить ваша дитина, можна обрати табір з певною тематикою.

Деякі табори передбачають проживання у дуже комфортних умовах, інші –  у наметах.

Тут різниця не лише у ціні, а і у тому, наскільки ваша дитина готова до проживання в  умовах наближених до екстремальних.

Дуже важливим є те, щоб батьки розуміли, що дитина у літній час потребує ще більше контролю та уваги, ніж під час навчального року. Ті години, які дитина перебувала у школі під контролем вчителів, необхідно з користю чимось заповнити.

Часто саме батьки створюють супротив проти таборів, мотивуючи це тим, що дитина повинна відпочити від школи. На жаль саме такі батьки є далекими від активного та здорового відпочинку. І саме так вони виховують своїх дітей.

Літо тільки почалося. Не полінуйтеся відкрити інтернет, зайти у найближче бюро подорожей, перепитати у сусідів та знайомих і, повірте, ви точно знайдете те, що підходить вашій дитині.

Для роботи в дитячих  таборах підбираються відповідальні та креативні наставники.  Адаптація серед нових людей, подолання труднощів, підготовка до різноманітних конкурсів та випробовувань – це незабутній та більш ніж корисний досвід для вашої дитини.

В умовах табору всі перебувають у рівних умовах, а це дає можливість вашій дитині максимально себе проявити.

Переважно табори не передбачають того, щоб діти користувалися без обмежень мобільними телефонами. 

Це виробляє самостійність та навички життя без постійного контролю батьків. 

Дитина з табору  завжди повертається з новими враженнями. А дружба, яка починається в таких місцях, дуже часто залишається на все життя.

Особисто я зі своєю найкращою подругою познайомилася ще у шкільному віці саме у літньому таборі.)))