«DO like OLYMPIANS» – роби з нами, роби як ми, роби краще за нас!

Ось і почався новий навчальний рік. Дітям потрібно багато часу приділяти навчанню, а це переважно сидячий, малорухливий процес. Тому, безперечно, варто подбати й про фізичну активність, без якої просто неможливий гармонійний розвиток дитини. Національний олімпійський комітет України спільно з компанією Кока-Кола Україна через проект «DO like OLYMPIANS» нині відроджують традиції проведення у школах зарядки, яку добре пам’ятає ще покоління батьків сьогоднішніх учнів.

Школярам пропонується взяти участь у захоплюючій 5-хвилинній розминці. Цей спеціальний комплекс вправ з елементами різних спортивних дисциплін був розроблений призеркою Олімпійських ігор з художньої гімнастики Ганною Безсоновою. Власне його й  виконують уславлені українські олімпійці разом з дітьми та всіма охочими. І це не лише фан-спілкування зі спортивними «зірками», але й чудовий спосіб наслідування  підростаючим поколінням.

Відеоролики розминки у виконанні  чемпіонів та призерів Олімпіад розповсюджуються на електронних носіях по школах країни. І хоча «DO like OLYMPIANS» розпочався наприкінці  2013 року, однак вже набув неабиякої популярності. Наразі його підтримали близько сотні олімпійців! За їх участі ще до завершення минулого навчального року  проект охопив понад 130 шкіл з 25 міст країни. Безпосередньо порозминатися з зіркою спорту мали змогу понад 8 тисяч учнів, до яких доєдналися близько 16 тисяч глядачів, батьків, друзів. А «щасливчикам»  на пам’ять про участь у олімпійській зарядці також дісталися оригінальні футболки, щоденники та диски з записами виконання самих вправ. Результат не забарився: понад 30%  дітей-учасників олімпійської розминки почали робити зарядку щодня! 

Якщо зарядка під керівництвом когось із учасників Олімпійських Ігор іще не проходила у школі, де навчаються ваші діти, то поки що можна поспостерігати за її виконанням на нашому сайті  або на сайті Національного олімпійського комітету.

Старт цьогорічного етапу «DO like OLYMPIANS» відбувся в досить незвичному форматі. Розминку одночасно  виконали відразу дві команди – працівники офісу компанії Кока-Кола Україна та збірна українських призерів Олімпіад і переможців других літніх юнацьких Олімпійських Ігор, що недавно завершились. Очолювали команди Президент НОК України Сергій Бубка і Генеральний директор компанії Кока-Кола Україна Роджер Гонтле. Як слід розім’явшись, керівники підписали чергову Угоду про співпрацю між НОК та Кока-Кола Україна (вперше це було зроблено ще у 1996 році, а міжнародний олімпійський рух світовий виробник безалкогольних напоїв підтримує аж з 1928 року). Сторони зобов’язались і надалі спільно поширювати в Україні універсальні олімпійські цінності, популяризувати здоровий спосіб життя і виховувати нових Олімпійських чемпіонів. Хто зна, можливо, якраз із зіркової олімпійської розминки й почнуть свій шлях у великий спорт майбутні переможці Олімпійських Ігор!