Чи потрібно мені худнути, або яка моя ідеальна вага?!

Дуже багато жінок, а в наш час і чоловіків, хочуть виглядати ідеально, але за цими ідеалами забувають про те, що нам дала природа. 

Багато дієтологів та лікарів кажуть, що \”ідеальних людей не буває!\”, а я завжди наголошую – \”кожна людина ідеальна, і тому ми всі різні!\”. Природа дає нам певний зріст, розмір ноги, тип волосся, колір очей, тип шкіри та навіть індивідуальні обмінні процеси організму та гени…

Ідеальна вага – це вага, в якій комфортно жити, працювати, розважатись, навчатись і дивитись на себе у дзеркало!!!

До того ж вага жінок має істотну особливість – вона постійно змінюється. Вона може змінюватися протягом дня – вранці, після пробудження, вага набагато менша, ніж увечері, і протягом місяця – перед менструальним циклом – в організмі жінки накопичується багато рідини, за рахунок чого вона додає у вазі. Тому не треба панікувати через декілька доданих грамів або навіть пари кілограмів – це природно.

Дуже важливим фактором також є склад тіла – процентне співвідношення маси жиру, м’язів і кісток в організмі. Кілограми можуть розподілятися різними способами, і дві людини з однаковим ростом і вагою можуть здаватися абсолютно різними за конституцією. \n\nПрийнятною часткою жиру для чоловічого організму вважається 15–22%, для жіночого – 20–27%.

Але дізнатися вміст жиру в організмі можна тільки за допомогою такої процедури, як біоелектричний аналіз, при якому спеціальний прилад посилає електричний імпульс через тканини людини. При цьому вважається, що ви дізнаєтеся лише відсоткову частку жирових відкладень в організмі, але не місця його скупчення, над якими треба працювати, якщо ви хочете мати гарну фігуру.

Придивіться краще до своєї фігури та організму, якщо все-таки ви вирішили щось змінити, поспілкуйтесь із кваліфікованим спеціалістом, він зможе коректніше підібрати, що саме потребує ваш організм.

А якщо вас все влаштовує – ви щасливчик!!! Просто притримуйтесь цих правил і будьте здорові:

  1. Не пропускайте встановлені прийоми їжі. У вашому раціоні повинні бути сніданок, обід і вечеря.
  2. Включайте в кожний прийом їжі одну порцію продуктів з вуглеводами. Перевагу віддавайте продуктам з низьким вмістом жиру. 
  3. Кожний прийом їжі повинен містити якомога більше овочів. 
  4. У перекуси (максимум двічі на день) краще вживати фрукти.
  5. Обмежте вживання сирів (2–3 рази на тиждень).
  6. Риба повинна бути на вашому столі принаймні два рази на тиждень.
  7. 2–3 рази на тиждень, в один з основних прийомів їжі, їжте такі страви, як супи з овочів і злаків.
  8. Відмінне доповнення до основної страви – овочі (помідори, кабачки, баклажани та броколі).
  9. Обмежте вживання жирних соусів та макаронних виробів до 1 разу на тиждень.
  10. Відмовтеся від поєднання в одному прийомі їжі продуктів з однаковою поживністю.
  11. Смаження продуктів замініть на тушкування, випарювання, приготування на грилі і в фользі.
  12. Зведіть до мінімуму жирність їжі. Як приправи використовуйте овочі, воду або овочевий бульйон, томатний соус і прянощі. Виключте магазинні соуси, приправи.
  13. При готуванні використовуйте різні олії. Додавайте їх в сирому вигляді в кінці готування.
  14. Обмежте солодке. Якщо їсте солодощі, то робіть це відразу після їжі з 13:00–16:00.
  15. Випивайте в день як мінімум півтора літра рідини (зелений чай, фільтрована вода). Виключте газовані та всі інші магазинні напої