Фелінотерапія: кіт і кішка

Навіщо вам тварина?

a) так я уникаю самотності;
b) для розваги;
c) для позитивних емоцій;
d) я відповідальний за неї; мені важливо дбати про когось;
e) я люблю тварин;

Якщо з перерахованих відповідей, ви знайшли свою відповідь – це чудово! Тому що це означає, що анімалотерапія (активна або пасивна), спрямована або неусвідомлена, вами використовується!

У цьому повідомленні фокус лікування покладено в область фелінотерапії (від лат. felis – кішка) – терапії за допомогою контакту з кішками. Про фелінотерапію відомо, що:

  • кішки прикрашають самотність, заспокоюють, знижують артеріальний тиск, їхнє біополе стабілізує роботу серця, знімає суглобовий і головний біль, стимулює швидке загоєння ран;
  • кішка – це чудовий енергоінформаційний прилад, який вгадує хворі місця свого господаря, будь-які порушення в організмі, які супроводжуються болем, зміною енергетичного потенціалу на певній ділянці тіла, які й відчувають кішки.
  • тривала дружба з кішкою зміцнює імунну систему і сприяє здоров’ю та довголіттю.

Звичайні, на наш погляд речі, наприклад, муркотіння кішки, є певними звуковими коливаннями (частотою від 20 до 50 Герц), досліджують вчені з Інституту спілкування тварин в Північній Кароліні. У терапевтичній практиці позиціонують такий підхід, що пухнасті коти допомагають впоратися з невралгією, депресією, безсонням і остеохондрозом. Британці спеціалізуються у справах серцевих. Сфінкси лікують гастрит.

Найважливіше в цьому підході, що не слід робити чогось надприродного нового ні людині, ні тварині, адже кішка, по суті, не робить нічого незвичайного, вона просто лащиться або просто вмощується до нас на коліна, іноді може розщедритися і полизати руки, особливо дітям. Її тепло розслаблює, а муркотіння – зцілює.

Найпростіші рекомендації ніяких особливих вправ – достатньо просто погратися з котом. Як лікар додам бажано, це робити регулярно (щодня), якщо у вас немає настрою, печалі в житті більше ніж радості, якщо видужуєте після грипу, якщо у вашій сім’ї є рідні, хто переніс важку операцію або серйозне лікування. Фелінотерапія повинна зайняти у вашому розкладі не менше 10 хвилин, саме цього часу достатньо, щоб гру перетворити на лікувально-профілактичну процедуру. А дітям для розвитку соціальних навичок бажано кілька разів на день підкріплювати ігри такими процедурами, як годування тварини, миття мисочки для корму, заміна водички.

Рекомендую вам такі вправи:

Вправа № 1. Упріться у кішку чолом і замріть в такому положенні на 5 хвилин. Вважається, що ця вправа нормалізує тиск, знімає стрес і головний біль. Головне при цьому втримати норовливу тварину.

Вправа № 2. кілька разів поперемінно кожною рукою проведіть по спині кішки: від вух до самого кінчика хвоста. Під час цієї вправи масажуються активні точки на долонях, що в цілому позитивно впливає на загальний стан організму людини.

Не хворійте! І Будьте здорові!