Подорож до чарівних водоспадів Ігуасу

Іноді, в особливо важкий для нас час, потрібно щось таке, що могло б втішити нашу, наповнену смутком душу. Подорожі – це одні з найкращих цілителів людської душі. Тому хотіла поділитися з читачами Helth.Medix своїми враженнями від поїздки на водоспади Ігуасу.

Cataratas del Iguazu (іспанською) утворилися 150 млн. років тому в результаті вулканічного виверження, що залишило велетенський каньйон в товщі землі. Ці водоспади вищі та вдвічі ширші від відомої Ніагари. Ігуасу одні найдовших водних каскадів світу і абсолютні рекордсмени по об’єму падаючої води. Вони розміщуються на території двох держав: Аргентини та Бразилії.

Водоспади це видовище, яке завжди зачаровує мандрівників. Коли бачиш таку неймовірно велику кількість води як 275 каскадів, то аж захоплює подих від величі природи. І себе відчуваєш малесенькою піщинкою серед незвіданого безмежного Всесвіту. І всі щоденні турботи здаються таким дрібними, такими незначними. Водоспади Ігуасу одне з найкрасивіших місць світу і в 2011 році згідно результатів всесвітнього конкурсу вони були визнані одним із семи природних чудес світу.

Більшість із каскадів розміщені на аргентинській стороні, але саме з бразильської відкривається прекрасний вигляд на водоспади. Територія Бразилії чиста та акуратна, наче парк. Майже до самих водоспадів мандрівників підвозять комфортні автобуси. Бажаючі можуть оглянути казкову місцевість з човнів, які підпливають практично під водяні каскади або з висоти пташиного польоту з гелікоптерів

На аргентинській території до водоспадів підвозить кумедний маленький поїзд. А далі до каскадів треба йти численними містками та видиратися довгими сходами. До водних каскадів можна підійти дуже близько, до деяких маже впритул. Біля водоcпадів є оглядові майданчики, з яких можна зробити на пам’ять чудові фотографії, а також помилуватися веселкою, в цих місцях – веселка з являється досить часто. А найсміливіші можуть взяти участь в екстремальній прогулянці човном.

Найвищий із водоспадів має 90 м висоти і містично називається «Глотка Диявола» (ісп. Garganta del Diablo). Він якраз знаходиться на межі Аргентини та Бразилії, і веде до цього місця довгий міст, обабіч якого глибока вода. Біля самої Глотки Диявола вода бурлить з неймовірним шумом, а сила падіння є настільки сильною, що водоспад постійно знаходиться у хмарі бризок. У сезон дощів, коли є багато води, це таке неймовірне явище, від якого просто «мурашки бігають по спині

Коли ви побуваєте на водоспадах, ви обов’язково познайомитеся з кумедною місцевою тваринкою на ім’я коаті. Це грайливі, відважні і дуже активні звірята сімейства єнотових. Вони мають довгі мордочки з рухливими носиками та загребущі лапки з гострими кігтями.

На перший погляд ці милі звірята викликають неймовірне захоплення у туристів, і люди із здивуванням розглядають застережливі таблички навколо: Обережно коаті. Але тільки-но коаті почує запах їжі, чи побачить ласий шматочок, як із милої симпатичної тваринки перетворюється на страшного хижака, який може і вкусити, і поранити людину гострими пазурями. У пошуках їжі нахабне звірятко може, навіть, вискочити на вашого наплічника, щоб зробити там ревізію на наявність продуктів. Тому єнотоподібними коаті краще милуватися здалеку і не годувати. Бажано в парк, навіть, не брати з собою їжу.

Шкода, що в невеликій за обсягом статті не можна описати все багатство тваринного та рослинного світу, що панує в Національних парках Ігуасу (Аргентинському та Бразильському) колонії метеликів, парк птахів, зустріч з різноманітними екзотичними тваринами…

Сміливий мандрівник може взяти участь в численних атракціонах, які пропонуються там… Але це вже тема для окремого матеріалу…