Який активний відпочинок обираєте ви?

З приходом травня одразу починаєш планувати літні вікенди і літню відпустку. Хочу нагадати про активні види відпочинку, які варто спробувати. Повірте, що ніяке пасивне валяння на пляжі не замінить вражень від активного відпочинку. Ви запам’ятаєте саме цей відпочинок. І фотки, де ви на Говерлі, або долаєте пороги Бугу, переглядатимете частіше, аніж будь-які інші. Обирала види активностей за принципом, що пробувала особисто я.

Гірний туризм

Мабуть, кожний з нас хоч раз ходив у такий похід, щоб у гори з важким підйомом, а потім такий легкий спуск, потім знову вгору…Розбити в горах табір на ніч, погрітися у вогнища, поспівати пісень під гітару, хіба ж не романтика?.. А потім рік згадувати про незабутній нічний краєвид з висоти пташиного польоту. А он де вогники якогось недалекого селища, а може то не селище зовсім, а лісові мавки запалюють вогники для заблукавших? Такі історії завжди народжуються в уяві, коли споглядаєш на щось прекрасно-таємниче. 

Ось кілька цікавих маршрутів

№ 1. Буковина

Маршрут розпочинається з маленького гуцульського села «Підзахаричі»

1. Підйом до струмка Лісковець.

2. Через місток вгору до печери Довбуша.

3. Від печери Довбуша до перевалу Німчич.

4. Від перевалу Німчич до рекреаційного пункту «Лужки».

№ 2. Буковина

Маршрут розпочинається з Чернівців.

1. Перехід до села Долішній Шепіт, звідти – до села Руська, звідти – до урочища Стебник.

2. Від хребта Стебник до урочища Сухий, звідти – до струмка Сухий.

Кінний туризм 

Такі тварини, як коні, завжди викликають захоплення. Ці благородні красиві тварини цінувалися у всі часи, як супутники, вірні товариші, і, звичайно ж, можливість швидко пересуватися. Так от, чи знаєте ви, що ніщо так не захоплює дух, як проїхатись галопом на коні, спочатку вгору, потім вниз. І здається, що ти птаха і летиш над горами…

Ось цікавий маршрут

№ 1. Житомирська область

Маршрут розпочинається з села Мигалки Бородянського району Київської області.

1. Від села Мигалики перехід до села Кримок Житомирської області.

2. Від села Кримок перехід до села Білка.

3. Від села Білка перехід до села Білокровичі.

4. Від села Білокровичі до міста Радомишль, звідти – до села Високий камінь. 

Велосипедний туризм 

Цей вид відпочинку прийдеться до душі будь-кому. І задоволення отримуєш, і відпочиваєш, і здоров’я зміцнюєш, і для фігури добре. Тут можуть бути два варіанти велосипедних маршрутів: велосипедна подорож по рівнинах і подолання відстані на гірних велосипедах, відповідно, по схилах.

Ось кілька цікавих маршрутів 

№ 1. Полісся

Маршрут розпочинається з міста Коростень Житомирської області.

1. Від міста Коростень до міста Олевськ, звідти – до урочища \”Кам’яне Село\”

2. Від Олевська переїзд до Поліського заповідника, звідти – до села Селезівка

№ 2. Київська область, Пуща Водиця.

№ 3. Київ.

Маршрут розпочинається зі станції метро Голосіївська

1. Голосіївська – вул. Генерала Родимцева – Національний аграрний Університет – Голосіївський монастир, Голосіївські ставки – Китаївський монастир – Національний музей народної архітектури та побуту України  – парк «Феофанія» – Національний комплекс «Експоцентр України» – станція метро Голосіївська (маршрут можна пройти за один день).

Гребля на байдарках

Цей вид відпочинку сподобається усім і під силу також кожному. На байдарках можна подорожувати компанією. Обрати маршрут, орендувати байдарки і вперед за враженнями. У сам човен краще сідати по два (слабший попереду, сильніший – позаду, коли перший не справлятиметься з керуванням байдарки, той, що позаду, завжди на підстраховці). Якщо ви сіли у байдарку перший раз, головне, правильно веслувати, в іншому разі – вся вода буде у човні, і ваша одежа не буде сухою.. \n\n

Ось кілька цікавих маршрутів 

№ 1. Північна Україна, річка Сейм.

№ 2. Чернігівська область

Козелець – Покорщина – Батурин, сплав по ділянці «Батурин – Осіч».

№ 3. Київська та Черкаська області, річка Рось.

№ 4. Полтавська та Сумська області, річка Ворскла.

Пейнтбол

Це – командна гра. Я її також віднесла до активного виду відпочинку.  Гра цікава, але не для тих, у кого слабкі нерви. Вимагає фізичного навантаження, уважності і чіткості. Уперше може здатися, що попадання кульками у вас досить болюче, тому важливо вміти вчасно сховатись від противника.

Ось кілька місць, де можна пограти

№ 1. Київ, Академмістечко.

№ 2. Київ, Гідропарк.

Звичайно, це не весь перелік активностей, які можна спробувати і полюбити. Кожен обирає відпочинок під свій темперамент, фізичні можливості і просто велике бажання спробувати щось нове.

Існує ще безліч всього:

Альпінізм 

До речі, цей вид спорту, або ж активного відпочинку, вимагає хорошої фізичної і психологічної підготовки, тренувань, а також готовності до різних перепон, що створює природа. У принципі, подолання таких перешкод на шляху до вершини і є метою такого відпочинку. Але, мабуть, всі пам’ятають радянський фільм «Вертикаль», тож слід серйозно підходити до вибору цього виду активного відпочинку.

Парашутизм

Якщо говорити про цей вид спорту, мені подобається вислів «пірнання в небеса».

Вейкбордінг 

Цей вид спорту та відпочинку поєднує водні лижі, сноуборд, скейт і серфінг. Дуже доречно для тих, хто вже все перераховане спробував.

Кайтінг

До речі, донедавна не знала, що така активність взагалі існує, тому, коли про це прочитала, дуже зацікавилась. Це схоже на серфінг, але рух відбувається за допомогою повітряного змія, до речі, яким не так легко навчитися керувати. Але спробувати варто. 

Водні лижі 

Думаю, що про водні лижі чули всі і, навіть, спробували. Бувають лижі як одиночні, так і парні (майже сноуборд і лижі). До речі, хто не знає, спробувати і навчитися можна на Юрківській затоці у Києві, парк \”Дружби народів\”.