Знову в школу

Канікули завжди минають надто скоро. Ну, для дітей це вже точно). Дні, які позбавлені особливостей шкільного режиму, призводять до того, що діти звикають до інших годин сну та активності, а також забувають про постійні навантаження. Тому дуже часто повернення до школи призводить не лише до порушень у навчальному процесі, а навіть й у здоров’ї. Важкий період адаптації може затягнутися до 1–1,5 міс. 

Тому дуже важливо допомогти дитині, яка має починатися з першого дня канікул. Для дитини важливо підтримувати режим дня. Чудово, коли дитина продовжує відвідувати активності (гуртки або курси). А ще для дітей існують літні табори на будь-який смак та гаманець. 

Звісно що літо, це час для відпочинку. Але якщо дитина залишається сама вдома на час, поки ви на роботі, то, скоріше за все, вона буде цілий день дивитися телевізор, або сидітиме у гаджетах. Не залишайте дитину на “однині з канікулами”. 

В останній тиждень канікул намагайтеся наблизити режим дитини максимально до шкільного. Це допоможе легше адаптуватися до школи з перших днів. Прості дії можуть допомогти уникнути багатьох ускладнень.

Успіхів вам!