5 секретів краси японок, які варто знати

Японки славляться своєю “вічною молодістю”, адже іноді в свої 40-50 років вони виглядають наче підлітки. Вражає, правда? Проте нічого надзвичайного вони не використовують, лише щоденні ритуали по догляду за собою, які під силу виконувати кожному.

Склад косметики

Японки детально перевіряють склад усіх косметичних засобів та надають перевагу лише натуральній косметиці. Для прикладу, японські красуні високо цінують силу рисових висівок, екстракту папайї, зеленого чаю і червоних водоростей. Серед основних косметичних засобів, якими користуються японки, – засоби для глибокого очищення шкіри та зволожуючі креми.

Масаж обличчя

Японські жінки роблять масаж обличчя щодня, для них – це звичний beauty-ритуал. Масаж обличчя посилює циркуляцію крові, покращує тон шкіри, допомагає позбутися від зморшок і зменшити млявість шкіри. Японки переконані, що щоденний масаж обличчя принесе прекрасний результат, а “уколи краси” вам ніколи не знадобляться.

Душ і ванна

Ми звикли приймати душ, коли поспішаємо, а от ванну готуємо собі лише тоді, коли маємо на це достатньо часу. Японки стверджують, що час для себе треба мати взагалі. Тому вони розглядають водні процедури, як спосіб очиститися і фізично, і морально. Вони починають з душу, щоб позбутися від наслідків взаємодії з навколишнім середовищем і провести детокс, а потім приймають ванну – вже для розслаблення і очищення енергетичного поля.

Захист шкіри

При догляді за шкірою японки особливу увагу звертають на захист від сонячних променів. Вся косметична продукція підпорядкована одній меті – врятувати шкіру від УФ-випромінювання. Практично всі сироватки, креми і тональні основи, які ви можете знайти в цій країні, мають SPF-фільтри. І не варто ставиться до цього скептично: дослідження вже не раз довели, що сонцезахисна косметика рятує від сухості шкіри, висипань і зморшок. Користуватись такою косметикою потрібно також і взимку.

Головне правило: простіше – краще

Японки не користуються великою кількістю косметики. Їхнє головне правило звучить так: викиньте все, чим не користуєтеся, і залиште тільки ключові косметичні продукти, які дійсно працюють на вас.

Посилання: marieclaire.ua