Що потрібно знати про кровообіг

кровообіг

Чи знали ви, що красиві та здорові ноги – питання не стільки косметичне, скільки скоріше загального здоров’я. А насамперед здорового і правильного кровообігу? Що непомітні для ока збої чи помилки в системі циркуляції крові проявляються, в тому числі і на ногах?

Про кровообіг

Рух крові по судинах називають кровообігом. Систему органів кровообігу складають серце і кровоносні судини.

Серце перекачує кров через систему кровоносних судин. Судини – це гнучкі порожні трубки, що несуть кров до кожної частини нашого тіла.

Існує три види кровоносних судин: артерії, вени і капіляри. Кожен з них грає дуже специфічну роль в процесі кровообігу:

  • артерії – це судини, які доставляють збагачену киснем кров від серця по всьому організму
  • вени – судини, які повертають кров з низьким вмістом кисню назад до серця для повторного насичення киснем
  • капіляри з’єднують артерії з венами. Артерії доставляють багату на кисень кров у капіляри, де відбувається реальний обмін кисню і вуглекислого газу. Потім капіляри доставляють збіднену кров до вен, для транспортування назад до легень і серця.

Нижні кінцівки, або ж ноги, і є місцем обміну рідини, крові і кисню. В якому залучені кровоносні і лімфатичні судини, плазма, білки тощо. Це кінець шляху артерій і початок шляху вен, через які кров повертається до серця. Долаючи до того ж силу земного тяжіння.

Отже, найменші порушення кровообігу ще більш збіднюють «раціон», кисневий і корисних речовин, ваших ніг, послаблюють відтік крові та руйнують вени. Так підкрадається варикоз – серйозна і небезпечна патологія.

Image by fanjianhua on Freepik