7 кроків у боротьбі з песимізмом

Стрес, негативні емоції – все це впливає на людину і руйнує нервові клітини. Як жити в гармонії з собою і позбавлятися поганого настрою.

Інтенсивне тренування

Під час тренування в організмі підвищується рівень серотоніну (гормону радості). Регулярно відвідуйте спортивний клуб. Якщо ви перебуваєте в офісі, знайдіть можливість підстрибнути або присісти разів 20.  Ви відчуєте, як поганий настрій почне відступати.

Розтяжка

Крім фізичних навантажень, вправи на розтяжку м’язів позитивно впливають на самопочуття. Знижується кров’яний тиск, ви починаєте відчувати спокій і позбавляйтеся від стресу.

Розмальовки кольоровими олівцями

Мода на розмальовки «анти – стрес » для дорослих знаходить небувалу популярність. Розфарбовування складних малюнків допоможе перемкнути увагу, позбутися стресу і безсоння.

Гуляйте на свіжому повітрі

Гуляючи повільно і не кваплячись можна розслабитись і звільнити голову від зайвих думок. Свіже повітря подарує хороший настрій і заряд енергії. Щоденні вечірні прогулянки   – найкраща профілактика безсонні.

Покричіть

Так, ви правильно прочитали ПО-КРИ-ЧІ-ТЬ! Коли навколо все руйнується і невдачі слідують за вами, ви можете дозволити собі агресивну поведінку. Для цього необхідно опинитися на самоті і з усієї сили покричати, висловитися і повністю вивільнити всю негативну енергію.

Сміємося

«Всім проблемам посміхаємось і махаємо», згадайте пінгвінів з «Мадагаскару», які в стресових ситуація завжди були веселими. Так, ось бувають моменти, що зовсім не до сміху. Навіть, після стресу потрібно трохи розслабитись. Ввімкніть ролик на Youtube  і посмійтесь з тварин або дітей.

Ароматерапія

Дослідження показали, що аромат цитрусових позитивно впливає на організм людини.  Аромат чищеного апельсину позбавляє від стресу і заряджає позитивом. Згадайте  психологів, які кажуть що колір їжі впливає на настрій людини. Помаранчевий колір піднімає настрій  і тим самим допомагає у боротьбі з втомою і апатією. Можете спробувати цей метод вже тут і зараз. Побалуйте себе апельсинкою!

Будьте  завжди в гарному настрої і нехай, незгоди не завдають вам шкоди!

Підготувала Інна Ляшенко