Що потрібно знати про вікові зміни у жінок

вікові зміни у жінок

Вікові зміни у жінок – дуже інтимна і надто чутлива тема. Зморшки, зміни форм тіла, збільшення ваги, емоційні гойдалки, сексуальне життя та хронічні захворювання, – чи можна на все це впливати і як досягти результату? Розповідають Краса та здоров’я

Ми звикли міряти наше життя десятиріччями. Кожен новий десяток років дає нам відчуття закінчення важливих життєвих етапів і початок нових. Натомість 40 річний поріг для багатьох стає вершиною психологічного «перевалу» з якого починається спуск в долину старості?

Жінки після 40 років починають відчувати себе інакше не тільки психологічно, але й фізично. Саме цей поріг фахівці вважають початком змін соматичного здоров’я жінки.

Кожен з нас є унікальним екземпляром, і процес старіння обов’язково торкнеться кожного. Але по-різному. Тому, щоб дбати про своє здоров’я у будь-якому віці, важливо знати які процеси відбуваються та розуміти, як може змінюватися ваше тіло.

Треба також пам’ятати, що гени впливають на наше здоров’я. І вони знаходяться поза нашим контролем. Наприклад, якщо в родині є випадки раку молочної залози, ймовірність захворювання у вас також сильно збільшується. Нещасні випадки та непередбачені травми також виводять з рівноваги наше здоров’я.

Але гарна новина полягає у тому, що всі зміни, які відбуваються у жіночому організмі, починаючи з 40 років, добре відомі та вивчені. І, відповідно, розроблено багато стратегій як уповільнити ці процеси. Ці стратегії пропонують набагато більший вибір, ніж пластичні операції.

Безперервний розвиток науки, результати нових досліджень та технологій із року в рік тільки збільшують коло можливостей як загальмувати вікове в’янення. Антивікові методи лікування, спеціальні дієти та косметичні процедури можуть сповільнити або навіть обернути назад процес старіння. Однак, треба зауважити, що вони можуть бути занадто дорогими, з огляду на час застосування – швидкого вирішення немає.

Єдиним способом природного контролю цих процесів є свідомий вибір способу життя.

Рішення, які ви самі приймаєте, наприклад, палити чи ні, що їсти та яку планку фізичної активності ви собі ставите, як справлятися зі стресом та скільки і як спати – все це ваші «козирі» у випадковому розкладі карт здоров’я.

Час минає, тож спробуйте використовувати його максимально ефективно, незалежно від віку.

А ми спробуємо допомогти з усім цим розібратися – допоможемо скласти перелік корисних звичок, підкажемо як часто проходити профілактичні огляди, які  скринінгові тести вам потрібні, чого чекати від менопаузи, яких дієт варто притримуватися, які і для чого потрібні харчові добавки.

І, зрештою, як свідомо і достойно зустрічати свій вік!

Фото cookie_studio