Топ-6 незвичайних зимових видів спорту

Останнім часом ряди класичних зимових спортивних розваг, таких як хокей, катання на ковзанах, лижах, сноуборді – поповнили їх нові цікаві різновиди, що завойовують все більше прихильників по всьому світу. І це не дивно, адже розігнати кров на морозному повітрі та зігрітися у процесі активного та нетривіального дозвілля  особливо приємно.

Які ж зимові розваги нині у тренді?

Айскартинг

Єдина відмінність айскартингу від його літнього побратима – це те, що змагання відбуваються на льоду. Автодром для айскарту створити не важко – підійде будь-яке велике замерзле водоймище. Правила ті ж, адреналін той же, тому любителі картингу можуть відриватись на повну весь рік. Головне вдягнутись тепліше.

Сноукайтинг

Сноукайтинг ‒ це зимовий різновид кайтсерфінгу (від англ. kite – «повітряний змій»), що являє собою ковзання по воді на водяних лижах вслід за кайтом, який грає роль тягача. В даному випадку катаєшся по снігу ‒  на лижах чи сноуборді.

Сноутюбінг

Цей вид спорту сподобається тим, хто не любить ні лиж, ні сноуборду, але все одно не проти повеселитися на снігу. Для сноутюбінгу будують спеціальні траси, з яких

спускаєшся на санках-ватрушках (тюбингах), що нагадують автомобільну камеру. Спускатися можна гуртом із друзями, що, звісно, лише додає веселощів.

 

Скіджорінг

На відміну від сноукайтингу, тут роль тягача відіграє не повітряний змій, а собача запряжка. Для управління собаками використовуються тільки голосові команди лижника. Вам потрібні лише звичайні бігові лижі, лижні палки і спеціальний пояс із амортизаційним шнуром, довжиною 2.5-4 м. Одним із різновидів цього виду спорту є кінний скіджорінг. В принципі скіджорінг може відбуватися і за снігоходом, мотоциклом або будь-яким іншим транспортним засобом.

Фрірайд

Це екстремальне катання на сноуборді чи лижах по непідготовлених маршрутах. Вважається, що саме катання по незайманому снігу дарує найнезабутніші емоції. Разом з тим, фрірайд є дуже небезпечним видом спорту, що пов’язано з незнанням місцевості і можливістю сходження лавин. Тому для того, щоб зайнятися фрірайдом, потрібно мати гарні навички катання облаштованими трасами.

Снігоступінг

Снігоступінг – це гібрид лижного спорту і гірського туризму. Для цього виду спорту потрібне спеціальне знаряддя – снігоступи – які одягаються на взуття. Вони дозволяють не провалюватись у сугроби і швидко рухатись по засніженій місцевості. У такій екіпіровці можна бігати навипередки або просто гуляти засніженими гірськими схилами. Як варіант, можна піднятися на гору у снігоступах, а спуститися на лижах.

Фото з сайту www.kovinov.com

Зимові види спорту – це завжди весело, екстремально та незабутньо. Для того, щоб нічого не зіпсувало вам дозвілля на свіжому повітрі, обов’язково вдягайтеся тепліше, запасайтеся гарячим чаєм у термосі та дотримуйтесь правил для уникнення обмороження. 

Підготувала Галина Теличук

Читайте також:

 Хто вигадав ліпити сніговика? Сніговик Мікеланджело Буонарроті.

 Різдвяні пряники та пряничні будиночки: казка, яку можна з’їсти

Обмороження: попереджений – значить, озброєний