Дослідження встановило, що келих червоного вина еквівалентний годині в тренажерному залі

Любите хороше вино і ненавидите займатися в тренажерному залі?  

Ця новина зробить ваш день!

Ресвератрол (сполука, яку містить червоне вино), впливає на здоров’я таким же чином, як і фізичні вправи.

Підвищує працездатність, покращує функції серця і м’язів настільки ж ефективно, як і заняття на тренажерах, про це свідчать дослідження, проведені вченими Університету Альберти в Канаді.

За словами провідного дослідника Джейсона Дейка, дізнатися про отримані вченими результати буде особливо корисно для людей, які фізично не в змозі займатися спортом. «Я думаю, що ресвератрол може допомогти групам пацієнтів, які хочуть займатися, але фізично не в змозі – зазначив вчений.   Ресвератрол зможе стати для них своєрідним імітатором вправ, а також поліпшити результати від тієї скромної фізичної активності, на яку вони здатні».

Обговорення користі червоного вина для здоров’я були офіційно задокументованими. Дослідження показали, що люди, які вживають келих червоного вина в день, менш схильні до розвитку слабоумства або раку. Також, вино позитивно впливає на роботу серця, на збереження молодості і рівень цукру в крові. Крім того, недавно проводилось дослідження, яке довело факт, що помірне вживання вина підвищує частоту серцевих скорочень.

Хоча, давайте будемо відвертими – все добре в міру.  Це стосується і червоного вина. Зауважте, що дослідження було проведено на щурах, а не на людях, хоча це і не применшує його достовірності.

Якщо ви не надто позитивно ставитесь до алкоголю, ви маєте змогу отримати необхідну кількість ресвератролу з чорниці, арахісового масла, червоного винограду і чорного шоколаду