Новорічне свято для особливих діток

Яскраве новорічне свято для діток з особливими потребами влаштувала Київська міська державна адміністрація. Спеціально для них на Софійській площі відбулося чарівне дійство, у якому взяли участь близько 500 дітей, якими опікуються соціальні служби, благодійні фонди та громадські організації.

Діти поринули у калейдоскоп ігор та розваг, подивилися театральну виставу, співали колядки та отримали солодкі подарунки. Вони змогли помилуватися святково прикрашеною ялинкою, поколядувати та заспівати разом з професійними виконавцями прадавні пісні українського народу. Гостями та учасниками свята стали янголята, які принесли радісну звістку від Святого Миколая, та сам Святий Миколай, якого так люблять діти. На площі перед святковою ялинкою, гірками й атракціонами, діти раділи й веселилися, забувши на якийсь час про свої тяжкі хвороби. На глядачів чекало новорічне дійство у виконанні професійних акторів Київського муніципального академічного театру ляльок. Вертеп був створений за сценарієм, який має автентичні джерела.

Розважали дітей і дарували їм свої теплі емоції 30 артистів-волонтерів – студентів Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв. Вони перевтілилися у веселий гурт колядників, фокусників, жонглерів, лялькарів, залучаючи дітей у веселу гру і пробуджуючи інтерес до традиційних народних звичаїв та обрядів.

Малеча не приховувала своїх емоцій. “Ого, як тут гарно і багато Санта-Клаусів», – не стримувалася усміхнена 9-річна Ярослава, прикута до візка тяжкою хворобою кісток. – Я писала листи і Миколаю, і Дідові Морозу, просила лише “куколку”, а тут зразу стільки великих справжніх іграшок. Як у казці”. “Для нас це дуже важливо – мати можливість спілкуватися, виїздити за межі свого дому і лікарень, – каже мама дівчинки. – Не всі батьки хворих діток мають таку можливість. Та й батькам варто відволікатися від повсякденних проблем. Адже перед Новим роком ми всі, як діти, віримо в диво”.

До організації свята також долучилися Фонд Олени Пінчук “АНТИСНІД” та Компанія “Кока-Кола Україна”, які забезпечили діток солодкими подарунками.