Здоров’я жінки: основні вітаміни та мінерали

Здоров'я жінки

Догляд за здоров’ям жінок, у порівнянні з чоловіками, має низку унікальних фізіологічних особливостей і специфічних проблем. До того ж більшість з нас робить щоденні карколомні спроби утримати баланс між роботою, сім’єю і часом на себе. Про це треба знати і не звикати жертвувати доглядом за собою. Розповідають “Краса та здоров’я”.

Як допомогти витримати цей марафон і зберегти своє фізичне та ментальне благополуччя.  На що потрібно звертати увагу? Основні напрямки догляду для міцного здоров’я жінки.

Боротьба з передменструальним синдромом (ПМС)

Він є причиною малоприємних фізичних та психологічних симптомів: чутливості грудей, судом, болю в шлунку та здуття живота, головного болю, перепадів настрою, втоми та труднощів зі сном.

Профілактика ПМС потребує комплексного підходу – варто слідкувати за дієтою, регулярно робити помірні фізичні вправи та скористатися допомогою натуральних помічників.

Природні засоби повернуть вам відчуття спокою та контролю над власним тілом.

Валеріана може допомогти зменшити відчуття втоми та перепади настрою завдяки своїм заспокійливим властивостям.

Магній – це природний антистресовий елемент, він допоможе знизити частоту судом, нормалізує самопочуття у передменструальному періоді.

Здоров’я серця: роль магнію та вітаміну B6

Хворобу серця іноді називають тихим вбивцею. Їй слід привертати особливу увагу – саме вона є винуватцем високого кров’яного тиску, збільшення рівня холестерину, діабету, ожиріння і ускладнень протікання менопаузи.

Магній допоможе зберегти здоров’я серця, знизити артеріальний тиск, врегулювати серцевий ритм та зміцнити судини.

А вітамін В6 допоможе повноцінному засвоєнню магнію, і в комплексі з ним –знизити ризик серцевих захворювань, інсульту та аритмії.

Профілактика остеопорозу і артриту

У жінок з віком зростає ймовірність захворіти на остеопороз, який послаблює кістки та підвищує ризик переломів. Через нього, навіть незначні травми можуть призвести до важких переломів і втрати працездатності. Міцні кістки та суглоби – ключ до активного довголіття.

Регулярні фізичні вправи, збалансоване харчування, та прийом дієтичних добавок з вітаміном D і кальцієм та вітаміном К2 можуть сприяти профілактиці остеопорозу та артриту.

А дієтичні добавки, що містять ресвератрол, допоможуть зберегти міцність кісток та гнучкість суглобів.

Здорове старіння

Граціозно старіти — це не просто вислів, це виклик! Отже, геть пасивність – ви можете допомогти уповільнити ці процеси, навчившись керувати стресом та настроєм. Магній та валеріана допоможуть підтримати внутрішній спокій і гармонію.

Для сповільнення процесів старіння важливо пам’ятати і про належний догляд за шкірою. Ресвератрол, який часто називають «молекулою молодості», сприяє процесу оновлення колагену, підтримує еластичний стан та запобігає передчасному старінню шкіри.

Підтримка репродуктивного здоров’я

Виношувати і народжувати дітей неймовірно складно – це надто виснажує організм. Повноцінна дієта і додаткове вживання кальцію і заліза є запорукою зміцнення здоров’я – мами і майбутньої дитини.

Вагітні жінки та матері, що годують грудьми, мають приділяти особливу увагу здоров’ю щитовидної залози. Дефіцит йоду і неналежна робота щитовидки можуть призвести до порушення розвитку мозку дитини й надалі спричинити розумові та неврологічні проблеми.

Подолати дефіцит цього вкрай потрібного мікроелементу допоможуть збалансоване харчування та дієтичні добавки, що містять йод і селен.

Підтримка ментальне здоров’я

Емоційна рівновага – найкращий спосіб уникнути хвороб, продовжити життя і почуватися щасливішими. Але хаос повсякденного життя, домашні справи, робота, щільний графік і стрес часто стають цьому на заваді.

Варто зазначити, що жінки набагато частіше відчувають психічне перенавантаження, ніж чоловіки.

Підтримка ментального здоров’я вимагає комплексного підходу, включно з здоровими звичками та прийомом натуральних добавок. Валеріана, вітаміни групи B, магній та омега-3 жирні кислоти допоможуть втримати психологічний баланс та спокій, всупереч викликам повсякденного життя.

Як зберегти і зміцнити здоров’я жінки

Здоровий спосіб життя – це не просто модний тренд, це ваша інвестиція у своє майбутнє. Збалансоване харчування, фізична активність та якісний сон є основою вашого благополуччя.

Турбота про себе – це не егоїзм, а життєва необхідність.

Image by freepik