Праноїди ‒ люди на сонячних батарейках

 

Важко повірити, що серед нас є люди, які роками нічого не їдять. Їх ще називають сонцеїдами, бретаріанцями та праноїдами. Із цими словами пов’язані імена Джасмухін – фундатора Академії Особистісної Сили «SIA» та ідеолога програми «MAPS», що (за версією Джасмухін) допомагає перейти на вищий рівень буття;

Зінаїди Баранової – російської пенсіонерки, яка з 2000 року повністю відмовилася від їжі та води;

Джеріхо Санфайра – звичайного хлопця, який став тренером сонцеїдства; Миколи Долгорукого – запорізького бретаріанця; Йоахіма Вердіна – польського письменника, чия книга кардинально змінює погляд на їжу, але найбільше – Хіра Ратана Манека – чоловіка, здібності якого вивчали науковці НАСА, і… не виявили ніяких ознак шахрайства.

Про Манека людство дізналося не сьогодні. Ще в 1995 році газета Hindustan Times повідомила, що після паломницького походу в Гімалаї цей громадянин Індії почав харчуватися виключно сонячним світлом. Працівників НАСА зацікавили такі надможливості, адже їх можна було б використати для астронавтів та солдат, і вони запросили сонцеїда на обстеження під постійним наглядом лікарів та відеокамер. І, у це складно повірити, але Манек підтвердив свої можливості обходитися без їжі та води, при цьому усі його життєві показники залишалися в нормі. Експеримент поводив лікар Патель із Джеферсонського університету, який помітив, що час від часу сечовий міхур Манека самовільно наповнюється, а потім рідина всмоктується стінками. Зі слів Манека, ми живемо за рахунок вторинної сонячної енергії, яку до цього переробили рослини. Усе, що нам потрібно, – навчитися отримувати її безпосередньо від сонця. І він цього досягнув! А вчені НАСА назвали цей феномен «ХРМ».

Манек вважає, що ми витрачаємо величезну кількість енергії на перетравлення їжі, а також на те, щоби мозок міг вирішувати масу розумових проблем. Якщо ти не їси все підряд і зберігаєш внутрішній спокій, потреба в енергії значною мірою знижується. Нині у світі більше 200 таких людей, і безліч ідуть тим же шляхом. Перевірити, можливо це чи ні, надзвичайно просто!

Спробуйте подивитися на сонце кілька секунд, стоячи на землі босими ногами. Найкраще підходить період у першу годину після сходу сонця і за годину до заходу. Починайте з кількох секунд (навіть досвідчені сонцеїди не перевищують ліміт 44 хвилини за один прийом), потім закрийте очі, доки образ сонця зовсім не зникне, повторіть вправу ще 2-3 рази. Додавайте щодня по 10 секунд  максимум. При цьому не повинно виникати жодного дискомфорту, ви повинні відчути цілковите розслаблення, а згодом – і прилив сил. Головне – не перевтомлюйте очі! Цю просту вправу можна сприймати як акт наближення до природи, відновлення внутрішньої гармонії –відмовлятися від їжі зовсім необов’язково!

Важливо діяти без фанатизму, адже поряд із інтерв’ю в популярних журналах, книгами та форумами впевнених і щасливих сонцеїдів, є безліч випадків, коли різка відмова від їжі мала трагічні наслідки.

Підготувала Ася Дан