Фрукти та овочі, що допоможуть побороти спрагу

Літня спека примушує нас споживати більше рідини. Крім звичайних напоїв, фрукти та овочі створюють додаткові можливості для вгамування спраги. 

Плоди, що допоможуть побороти спрагу

Хто сказав, що не можна пити воду і водночас їсти її? За даними Інституту медичних рекомендацій, ми повинні з’їдати 20 відсотків нашої щоденної норми споживання води.

Літні фрукти і овочі – те, що треба для  гідратації.  Їх можна споживати окремо чи за бажання додати у звичайну питну воду, як наприклад, ароматні  малину чи полуницю.

У справі втамування спраги неперевершеним є кавун. Ця ягода на 92% складається з води! Однак, згідно з дослідженням 2009 року в Університеті Медичної школи Абердіну, ідеальним для гідратації  його роблять солі, кальцій і магній. Цей літній продукт також є хорошим джерелом калію, вітамінів А  та С.

Стебла селери більш ніж на 95% складаються з води, мають високий вміст клітковини. Вони багаті корисними елементами, в т.ч. калієм і вітаміном К.

До числа найбільш насичених водою овочів відносять й огірки. При 96% води, огірки не містять насичених жирів і холестерину і мають дуже високий вміст заліза, вітамінів К та В6. 96% води може містити  й низькокалорійний салат Айсберг, хоча іншими корисними властивостями особливо він не виділяється. Багатші листкові складові інших салатів, – ромену чи шпинату, однак вони не такі вологовмісті.

А якщо хочете поласувати солоденьким, то з метою гідратації для цього найкраще підходить свіжа полуниця (наприкінці літа дають врожай спеціальні пізні сорти). Цей природний смачний десерт на 92% складається з води  і насичений клітковиною та вітаміном С.