Як надовго зберегти засмагу?

Літо – пора відпочинку, яскравого сонця та, звичайно, засмаги. Кожна жінка прагне за відпустку надати своїй шкірі красивої золотистого кольору, який зберігся б надовго. Проте, у більшості, приваблива шоколадність зникає на третій тиждень після завершення активних сонячних ванн. Це стається тому, що ми забуваємо про правила догляду за шкірою, яка перенесла стрес від впливу сонячного проміння. Як правильно доглядати за шкірою після засмаги та чого робити категорично не можна?

Що не робити.

  • Не використовувати скраби.
  • Не відвідувати сауну чи баню.
  • Не вмиватися водою з-під крану. Краще для цього підійде настояний чай. Він зволожує шкіру, стягує пори і підтримує засмагу.
  • Не використовувати відбілюючі маски (огірок, лимон, молоко).
  • Не терти надто сильно себе мочалкою.

Що робити для закріплення засмаги.

Використовувати зволожуючі засобів для догляду за засмаглою шкірою. Це дозволить уникнути посиленого злущення вехнього шару шкіри, який виникає від сухості та зберегти засмагу. Особливу увагу варто приділити шкірі обличчя та зоні декольте, оскільки ці ділянки найбільш уразливі.
Південна засмага «змивається» швидше, ніж засмага з рідних місць. Тому потрібно закріпити привезений з теплих країв результат на місцевому пляжі.
Підтримати засмагу допоможуть автозасмага чи солярій. Якщо немає медичних протипоказів, то одне відвідування солярію на тиждень збереже шоколадний колір шкіри надовго.
Вітамін А допомагає затримати засмагу на шкіряному покриві. Він наявний в таких продуктах: морква, шпинат, помідори, молоко, яловичина печінка та жовток. Проте пам’ятайте – для засвоєння цього вітаміну потрібні жири.
Вітамін Е, яким багаті олії та горіхи.
Вітамін С. Потрібен нашій шкірі для збереження кольору та боротьби з наслідками впливу ультрафіолету.
Достатня гідратація – обов’язкове правило, яке дозволяє зберегти засмагу надовго.
Кавовий лід – ефективний засіб збереження золотистого кольору шкіри. Потрібно заварити міцну каву, остудити її та розлити по формах для льоду. Готовими квадратиками слід протирати шкіру щоранку після прийняття душу.
Маска з томатів – перевірений народний метод. До свіжих помідорів потрібно додати дві столові ложки сиру, рослинного масла та трішки молока. Суміш накласти на двадцять хвилин, а потім змити теплою водою.
 Маска зі свіжої материнки. Квіточки й листочки розтерти та розмішати з яєчним жовтком і рідким медом. Сумішшю намастити шкіру та тримати п’ятнадцять хвилин.
 Настій з череди та ромашки допоможе зберегти засмагу. Потрібно заварити суміш сухих трав, дати їй настоятись, охолодити, процідити  та споліскувати ділянки тіла, про засмагу на яких дбаєте.

Отож, зберегти засмагу надовго можна, потрібно лише доглядати за нею. Адже краса – це результат праці та піклування.