Здоровий сон знижує ризик розлучення

Щастя у шлюбі багато в чому залежить від здорового сну. Саме такі висновки невеликого, але цікавого дослідження американських вчених з Університету Флориди. Що ж, якщо ви починаєте сумніватися в правильності вибору своєї другої половинки, можливо, ви просто не виспалися:)

Результати дослідження

Дослідники попросили 68 пар молодят всього тиждень проконтролювати кількість добового сну, а потім запропонували їм відповісти на декілька простих запитань з приводу їхнього подружнього життя.

Питання стосувалися спільного бачення сімейного життя, а також деяких побутових моментів. Не зациклювалися на дрібницях, не відчували недовіри до партнера і в цілому були більш задоволені своєю другою половинкою ті пари, які протягом експерименту достатньо висиплялися.

Ті, що страждали від безсоння чи «сплюхи», показали значно гірші результати,  отож надлишковий сон теж не йде на користь.

Учені вважають, що такі результати ще раз підтверджують важливість сну для нормалізації психоемоційного стану людини, що так чи інакше відбивається на стосунках.

Оскільки внормування сну має позитивний вплив на здатність контролювати емоції, парам із оптимальним режимом дня легше справлятися з усіма труднощами. Виходить, що і справді здоровий сон – шлях до щасливого подружнього життя!

Джерело: http://www.medicalnewstoday.com/

Чиатйте також:

Як боротися зі страшними снами