Зелений чай корисний для шкіри

Зелений чай захищає від розвитку запалення після сонячних опіків та шкідливого впливу ультрафіолету на шкіру. Зелений чай містить 30–40% поліфенолів, багато з них міститься в рослинах, вони є складовою частиною пігментів фруктів, ягід і вина – починаючи з темно червоного і закінчуючи синім, а також білим кольором внутрішньої частини апельсинової шкірки. Це потужні антиоксиданти, які захищають клітини нашого організму від пошкоджуючої дії вільних радикалів і підтримують їх нормальні функції.

Він багатий на особливий вид катехіну (окрім зеленого чаю у великих кількостях катехін є у яблуках, айві, абрикосах, персиках, сливах, вишнях, суниці, смородині, малині, чорному шоколаді тощо). Він, за результатами низки досліджень, позитивно впливає на серцево-судинну систему та сприяє нормалізації маси тіла. Було проведено дослідження, до участі у якому залучили 14 осіб, що мали проблеми зі шкірою.

Під час дослідження учасники приймали біологічні добавки, що містили катехін зеленого чаю у дозі 540 мг на добу, а також 50 мг вітаміну С протягом 12 тижнів. Ефект оцінювався за результатом реакції шкіри на ультрафіолетове випромінювання до та після прийому добавок. Результати показали, що у шкірі підвищувався рівень катехіну зеленого чаю, а після 12 тижнів прийому засобів зменшилося почервоніння шкіри, що виникло під дією ультрафіолетового випромінювання.

Rhodes L.E., Darby G., Massey K.A., Clarke K.A., Dew T.P., Farrar M.D., et al. «Oral green tea catechin metabolites are incorporated into human skin and protect against UV radiation-induced cutaneous inflammation in association with reduced production of pro-inflammatory eicosanoid 12-hydroxyeicosatetraenoic acid». British Journal of Nutrition, 28 January 2013.