4 антистресові поради

Гормон кортизол виробляється в організмі наднирниками, це означає, що організм піддається стресу. Ви можете зменшити вироблення кортизолу та попередити стрес, відновивши баланс діяльності.

  1. Частіше бувайте на свіжому повітрі.  Нестача природного світла спричиняє сезонну депресію і може призводити до дисбалансу функцій надниркових залоз. Виходьте на прогулянку хоча б на годину щодня.
  2. Їжте цільні зернові культури. У вашому раціоні має бути багато продуктів з цільного зерна. Не зловживайте та слідкуйте за споживанням кофеїну, цукру і алкоголю – речовин, що підвищують діяльність надниркових залоз.
  3. Вживайте харчові добавки, які допоможуть нормалізувати діяльність надниркових залоз. Можете приймати, наприклад, елеутерокок – біологічно-активну добавку, що містить компонент, який організм використовує для продукування енергії та виявляє стимулюючу дію на нервову систему. Останній відноситься до стероїдних гормонів і синтезується наднирниками з холестерину і відіграє важливу роль у біосинтезі інших гормонів. Перед прийомом будь-яких харчових добавок необхідно уважно ознайомитися з інструкцією. Щоб визначити, яка доза буде оптимальною для вас, проконсультуйтеся з лікарем.
  4. Визначте ймовірні харчові подразники. Спільно з лікарем намагайтеся виявити, які харчові продукти спричиняють запуск стресового механізму у вашому організмі і контролюйте їх вживання.

 

Також читайте “Гроші…стрес…здоров’я…”

“Усмішка вам личить”