Київ – фестиваль “Живи активно!” 2018

Як часто ми думаємо про стан власного здоров’я?  Найчастіше тоді, коли вже щось сталося, коли відчувається дискомфорт, чи не так? Тоді ми швиденько записуємося до лікаря, купуємо абонемент в спортивний зал, сідаємо на дієти і картаємо себе за недалекоглядність: можна ж було раніше попередити…

Для того, аби ви не забували дбати про своє здоров’я, про себе, ми проводимо фестивалі «Живи активно!».

Так, в суботу 9 червня, в літній сонячний день ми зібрали лікарів, тренерів та просто активних духом людей в парку ім. Т.Шевченка в Києві.

Оскільки назва фестивалю: «Живи активно!», то постало питання: а що взагалі значить – активно жити? Зрозуміло, що здоров’я важливе (з цим ніхто сперечатися і не думав, не дарма ж всі тости та побажання починають з цього),  але далі все цікавіше…Це і жага пізнавати нове, отримувати задоволення від кожного дня, йти в ногу з часом, освоювати те, що додає смаку в життя, збагнути всі його грані та відтінки, словом… словом, жити так, щоб не було сумнівів у тому, що час проходить без користі.

Дійсно, ось так невимушено, без довжелезних черг та запису, тисячі киян мали змогу проконсультуватися з багатьох важливих питань, до яких ніяк руки (точніше ноги) не доходили! Це привабливий варіант спілкування з лікарем особливо для тих, хто не дуже комфортно почуває себе в лікарському кабінеті.

Всі наші гості дізналися як попередити інфаркт та інсульт – в рамках фестивалю проходить соціальний проект “День боротьби з високим тиском”

Довідалися який ризик серцево-судинних захворювань та переломів

Буквально потрапили всередину кишківника! (Не лякайтесь, це була лише інсталяція!=)

Зробили електрокардіограму


Визначили ризик виникнення серцевосудинних захворювань

Здали кров та визначили рівень цукру

Визначили чи достатньо в організмі кисню 

Поласували смачними кисневими коктейлями!

За допомогою  «розумних вагів» виміряли м’язову та кісткову маси, індекс маси тіла, відсоток жирової тканини в тілі, фізіологічний вік людини, визначили частку води та отримали консультацію дієтолога з щодо корекції раціону

Проконсультувалися з дитячим стоматологом: яку краще обрати зубну пасту та щітку? Чи дійсно є потреба в модних нині електричних щітках та іррігаторах? Чому варто користуватися зубними нитками і що допоможе, якщо немає можливості почистити зуби одразу?

Подивилися майстер-клас з першої невідкладної допомоги

Наші гості долучилися до благодійності 

Дуже радує те, що люди, коли трапляється така нагода, не нехтують можливостями дізнатися більше та виявляють жваву цікавість, задають багато питань: як покращити стан здоров’я, як попередити захворювання? Ділилися «наболілим» у прямому та переносному сенсах)

Тому фестиваль охоплював не лише суто медичні теми.

Так, ми прослухали захоплюючу лекцію про ментальну арифметику: для чого? Кому? З якого віку? Що може дати у майбутньому?

Мали змогу (також безкоштовно!) прокататися на велосипедах та записатися на «День велосипедиста»  і нарешті позбутися страхів їздити у великому мегаполісі! Дякуємо Асоціаціїї велосипедистів Києва.

Пройшли експрес-опитування та визначили рівень професійного вигорання. Виявляється, що деяким вже давно пора змінити роботу!

Зробили пам’ятні та веселі фотографії в цікавих фотозонах!

Потанцювали!

Завели корисні та приємні знайомства!

Чудово, що існують подібні фестивалі, на яких свідомо можна покращити собі настрій та, врешті, і життя!фото 

Всі фото тут