Лінь восени – вчені вважають, що це корисно для здоров’я

Осінні вихідні неначе створені для того, щоб полінуватися досхочу. 

Більше того, нещодавно Каліфорнійські вчені довели, що лінь просто необхідна для повноцінного розвитку людини та її подальшого індивідуального зростання. Їх дослідження показали, що лінь нормалізує кров’яний тиск і має на організм вплив подібний до медитації, тобто допомагає повністю розслабитися і відпочити від життєвих проблем. Цікаво, що ледарі зазвичай живуть довше і домагаються в життя аж ніяк не меншого, ніж завзяті трудоголіки. Лінь допомагає знаходити нестандартні рішення складних питань.

Тому не дивно, що в один із суботніх днів – 15 жовтня, в Чорногорії вп’яте провели Чемпіонат з ліні.

Подібні змагання є досить популярними у світі. Так, з 2014 року Чемпіонат із байдикування проходить у південнокорейському Сеулі. Його організаторка – художниця Вупс Янг – розповіла, що на створення подібного заходу її наштовхнув власний стан – жінка деякий час страждала від синдрому професійного вигорання. «Якщо мені траплялося нічого не робити деякий час, я відчувала жахливу тривогу, адже не була продуктивною. І я подумала, що ми краще впораємось із «нічогонеробленням», якщо будемо байдикувати разом», – поділилася вона.  

 

Учасники цьогорічного Чемпіонату в Чорногорії повинні були якомога довше пролежати на матрацах у боротьбі за призові €200. Старт турніру був приурочений до державного Дня тиші в Чорногорії, який передує виборам. Абсолютний рекорд Чемпіонату, досі ніким не перевершений, був встановлений у 2014 році. Тоді Марко Джурович зміг пробайдикувати 37 годин підряд.

Лінь – це теж спорт, – впевнені учасники подібних заходів. Дійсно, провалятись у ліжку більше доби достатньо важко. Тіло дуже швидко почне бастувати і вимагати руху. А який ваш власний рекорд?

Читайте також, як не перевантажити Вашу дитину – /news/dityachij-tajm-menedzhment-yak-ne-perevantazhiti-shkolyara