Душ Шарко: ефективний засіб для покращення здоров’я

Душ Шарко – це вид лікувального гідромасажу, при якому до тіла вдаряється потік води контрастної температури та під високим тиском: гарячі струмені поєднуються з холодними.  Завдяки цьому й досягають лікувального ефекту.

Його винахідником є відомий французький вчений, психотерапевт Шарко Жан-Мартен..

Як це працює?

Процедуру проводять на відстані не менше 3 метрів від людини. Лікар почергово направляє потоки гарячої (45℃) та прохолодної води (20℃) на тіло людини. Особливо важливо, щоб процедура здійснюваласяпід високим тиском. Такий душ має тривати не більше 5 хв. Курс лікування становить 10 процедур, після цього обов’язково необхідна перерва тривалістю в понад пів року.

Де спробувати?

Спершу може здатися, що процедура легка і її спокійно можна провести вдома. Втім, це лише на перший погляд. Експерти рядять обов’язково звертатися до фахівців, щоб не викликати погіршення самопочуття, тоиу що ця процедура не належить до особливо приємних, і може бути навіть болісною. Вочевидь, це залежить від персональної чутливості шкіри й напору води. Зазвичай, таку процедуру можна замовити в спеціальних лікувально-оздоровчих закладах. Однак зараз, у зв’язку з підвищеним попитом, її надає ще й значна кількість СПА-салонів.

В чому користь?

Ще з моменту появи, Душ Шарко почали вважати ефективним засобом лікування. Тоді, на початку ХХ століття, його використовували переважно для лікування захворювань нервової системи. Однак, світ не стоїть на місці,, і цю  процедуру невдовзі почали вважати своєрідною панацеєю.

Зараз такий душ є не менш актуальним, завдяки якому значно поліпшується кровообіг,  прискорюється обмін речовин, а організм тонізується.

До того ж, він рятує від перевтоми чи мігрені. Призначають його, як і колись, при нервових зривах, надмірній дратівливості чи депресії, неврастенії тощо.

До речі, якщо ви маєте сидячу роботу, Душ Шарко стане для вас справжньою «рятівним колом». Завдяки тому, що добре  розслаблює м’язи і стимулює кровообіг, він ефективний при порушеннях опорно-рухового апарату.

Для тих, хто хоче бути постійно красивим і худорлявим, він теж принесе чимало користі. Вже навіть розробили спеціальну методику, яка дозволяє втрачати зайві сантиметри завдяки цій водній процедурі.

Звісно, не можна досягнути схуднення тільки з допомогою душу Шарко. Не менш важлива спеціальна дієта та фізичні вправи, в поєднанні з якими, він даватиме чудовий результат.

Все ж таки, щоб дійсно схуднути, важливо пройти увесь курс лікування. Вже після кількох сеансів, шкіра стає пружною і гладкою, відчувається приплив сил і значне зниження стресової готовності.

Однак, попри велику кількість переваг, цей «рятівний душ» має ще й протипокази. Тому, будьте уважні, якщо у вас:

  • вагітність
  • гіпертонія
  • шкірні захворювання
  • підвищена температура тіла
  • хвороби нирок
  • виразки різної локалізації
  • туберкульоз
  • рак
  • дистрофія

У всіх інших випадках, його дозволено, навіть рекомендовано приймати.

Дуже часто ми страждаємо від того, що повелись на дармовий «сир в мишоловці», іт тут теж слід бути  підвищено обережним і все ж обирати перевіреного фахівця. Адже будь-яке лікування має побічні ефекти і душ Шарко теж не виняток. Під час вибору медичного закладу краще декілька раз проконсультуватися з професіоналами чи знайомими, які вже випробували таку процедуру.

Тож  якщо ви хочете завжди почуватися молодими і красивими, відчувати легкість і жвавість –  ви знаєте що необхідно робити і куди йти!

Також читайте:

Дієта для офісних працівників

Мікрогрін – нова модна тенденція в здоровому харчуванні