П’ять тибетських перлин – вправи для збереження молодості

Мабуть, багато хто хоче знайти такий вид фізичної активності, який не вимагав би багато часу й сил, давався б легко, без напруження, і при цьому приносив би відчутний ефект і для поліпшення самопочуття, і для зменшення ваги. Здається, що це неможливо? А про «П’ять тибетських перлин» чули?

Це набір досить простих вправ, кожну з яких потрібно спочатку робити тричі, поступово підвищуючи кількість повторювань до 21-го разу. Наприклад, до восьми повторів кожної вправи можна підійти приблизно через місяць. Отже, збільшення кількості повторів має бути дуже поступовим.

Вправа перша: стати рівно, руки витягнути в сторони. Повертати корпус (тобто, обертатися) за годинниковою стрілкою до легкого запаморочення.

Вправа друга: лягти на спину, руки покласти вздовж тіла, долоні притиснути до підлоги, випростати ноги, підборіддя притиснути до грудей. Вдихнути і одночасно підняти прямі ноги вгору. Видихнути й опустити ноги.

Вправа третя: стати на коліна, руки покласти на сідниці. Зробити вдих і відхилити голову назад. Намагайтеся тягнути грудну клітку вперед, прогинаючи хребет. Повернутися у вихідне положення.

Вправа четверта: сядьте на підлогу, випростайте ноги. Долоні покладіть на підлогу з боків від сідниць. Закиньте голову, вдихніть і одночасно підніміть тулуб. Зберігайте таке положення впродовж 10–15 секунд. Видихніть, поверніться у вихідне положення.

Вправа п’ята: обіпріться на долоні й коліна. Вдихніть, відірвіть коліна від підлоги, випростайте ноги. Зберігайте положення впродовж 10–15 секунд. Видихніть, поверніться у вихідне положення. Вправа шоста: стати, руки вздовж тіла, опустити голову. На вдих напружити м’язи таза й живота. Видихнути через рот і напружити м’язи ще сильніше. Вдихнути, трохи підніміть руками грудну клітину, затримайтеся в цьому положенні, наскільки вистачить дихання. Видихніть.

Цей набір вправ дає змогу підтягнути м’язи живота, допомагає позбутися проблем зі спиною, стати бадьорішим та зменшити вагу тіла, не змінюючи харчових звичок.

Підготувала Олеся Гетьман для сайту “Живи Активно”