Правила правильного матраца

Ліжко – це не просто домашні меблі. Воно – невід’ємна складова середовища, яка забезпечує ваш сон.

  • Якщо ви ділите своє ліжко з кимось ще, то це повинна бути велике двоспальне (так зване «королівське») ліжко, особливо якщо ваш партнер має звичку крутитися або постійно згинати ноги уві сні. Адже двоє дорослих навіть у найпросторішому ліжку мають не більше горизонтального простору, ніж немовля у своїй колисці.
  • Якщо ви правильно підібрали матрац і утримуєте його в належному стані, він справно виконує свою функцію рівномірної підтримки вашого тіла. Ліжко не повинно бути ні занадто жорстким*, ні занадто м’яким**.
* Занадто жорсткий матрац не забезпечує рівномірної підтримки тіла.
** Занадто м’який матрац не створить вашому хребту умов для рівномірного відпочинку. Як наслідок, ваші м’язи всю ніч будуть працювати, намагаючись вирівняти спину, і вранці ви прокинетеся розбитим від болю і втоми.
  • Час від часу піднімайте матрац і струшуйте його, а також перевертайте на іншу сторону кожні 2-3 місяці. Завдяки цьому ви зменшите прогинання матраца і ймовірність утворення на ньому ям і горбів.
  • Змінюючи постіль, залишайте ліжко не застеленим на кілька годин, щоб дати йому “подихати” і випарцвати зайву вологу.
  • Якісна основа ліжка, що має амортизаційні властивості, продовжує життя матраца, оскільки бере на себе основні удари і вагу, що припадають на спальну поверхню.

«Лише половина дорослих людей можуть похвалитися хорошим сном протягом хоча б кількох ночей або тижнів поспіль. При цьому, 50% людей повідомляють про втому і погане самопочуття при пробудженні як мінімум раз на тиждень ». – Національна фундація сну США, дослідження «Сон в Америці».

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ

Подрімати вдень корисно

Як, чому та скільки спати?

“Маса тіла залежить від часу пробудження”