Короткий денний сон корисний для організму

Багато хто з нас регулярно недосипає, тобто не отримує сну в достатній кількості, або сон не настільки якісний, щоб весь подальший день відчувати себе бадьорим і повним сил. Не можна сказати, що короткий сон вдень сповна компенсує вам поганий нічний сон, але такий відпочинок (тривалістю 20–30 хвилин) має свої переваги.

  1. Короткий денний сон допомагає відновити здатність концентрувати увагу, підвищити працездатність, зменшити ймовірність помилкових дій і, отже, нещасних випадків. Національне агентство з аеронавтики та дослідження космічного простору (НАСА) вивчало поведінку військових льотчиків і аеронавтів у стані дефіциту сну і дійшло висновку, що 40-хвилинний денний сон на 34% підвищував їх працездатність і на 100% – уважність.
  2. Денний сон здатний підвищити вашу уважність, принаймні, на кілька наступних годин.
  3. Денний сон за розкладом також приписаний особам, страждаючим нарколепсією.
  4. Короткий денний сон має певні психологічні переваги. Можна сприймати його як приємну розкіш, своєрідну міні-відпустку. Таким чином, денний сон може стати легким способом релаксації і відновлення сил.

«55% американців перериваються на короткий сон посеред дня, в середньому, хоча б один раз на тиждень». – Національна фундація сну США, дослідження «Сон в Америці», 2005 рік.

 

Також читайте “Як забезпечити собі якісний сон?”
“Міцний сон – крок до схуднення”