Вчені назвали особливості людей з четвертою групою крові

Групи крові визначаються наявністю певних антигенів в мембрані еритроцитів.

Четверта група крові (AB) є найменш поширеною і зустрічається тільки у приблизно 4 % населення світу.

Люди з четвертою групою крові набагато більше схильні до виникнення проблем з пам’яттю у літньому віці, ніж люди з іншими групами крові, виявили американські вчені , що.

Люди з четвертою групою крові мають низький розвиток серцево-судинних захворювань, які підвищують вірогідність виникнення проблем з пам’яттю і розвитку деменції.

Згідно з проведеним аналізом, люди з четвертою групою крові були на 82 % більше схильні до розвитку проблем з пам’яттю і мисленням, ніж люди з іншими групами крові.

Вчені також вивчили рівень VIII-ого фактора згортання крові учасників дослідження. Як з’ясувалося, найбільш високим цей показник був у людей з четвертою групою крові. Високий рівень цього білка виявився пов’язаним з підвищеним ризиком виникнення когнітивних порушень і розладів інтелекту. Так, у людей з підвищеним рівнем цього фактора схильність до розвитку когнітивних порушень на 24 % більше порівняно з тими, у кого рівень VIII-ого фактора згортання крові був нижчим.

«Відомо, що такі фактори, як високий артеріальний тиск, підвищений рівень холестерину і цукровий діабет збільшують ризик розвитку когнітивних порушень і деменції, – наголосила головний дослідник Мері Кушмен. – Група крові пов’язана з розвитком судинних захворювань, наприклад, з виникненням інсульту.  Однак щодо останнього слід провести додаткові дослідження, щоб підтвердити отримані нами результати».

Результати дослідження були опубліковані в журналі Neurology.