Як відновити сексуальну енергію

Існує безліч стратегій, що допомагають відновити сексуальне життя, стверджує доктор Шарон Бобер, директор Гарвардської асоційованої програми сексуального здоров’я. І ось основні із них.

Дефіцит тестостерону

Відсутність сексуальної енергії може бути пов’язане коли організм не виробляє достатньо тестостерону – чоловічого статевого гормону. Сексуальна виснаженість є одним з найбільш поширених побічних ефектів дефіциту тестостерону.

Після 30-ти рівень тестостерону знижується на 1% щорічно. Виявити низький рівень цього гормону допомагає аналіз крові. Якщо аналіз підтвердить відхилення, лікар назначає лікувальну терапію засобами, що компенсують нестачу тестостерону. Вже за рік такого лікування лібідо набуває нормального рівня.

Еректильна дисфункція

Чоловіки з еректильною дисфункцією часто потерпають від заниженої самооцінки. Їх сексуальний потяг знижується, адже вони бояться потерпіти невдачу. Окрім лікування першопричини, допомагають відверті розмови з партнером, що знижують загальний рівень стресу і допомагають повернути втрачену мотивацію.

Безсоння і нестача сну

Недостатня кількість сну не дозволяє організму ефективно зберігати і використовувати енергію. У тому числі енергію, призначену для сексу.

Проконсультуйтеся з лікарем, прийом мелатоніну, когнітивна поведінкова терапія, дієта і фізичні навантаження допоможуть покращити якість сну.

Малорухомий спосіб життя

Сидячий спосіб життя призводить до зменшення сексуального потенціалу. Регулярні вправи є однією з найкращих природних прискорювачів енергії. Всього 2,5 години фізичних навантажень на тиждень здатні значно покращити ваше самопочуття.

Хронічні хвороби

Ослаблення сексуального потягу залежить від таких проблем зі здоров’ям, як ожиріння, діабет, серцеві захворювання, гіпертонія і високий рівень холестерину.

Крім того, деякі лікарські засоби, включаючи препарати для артеріального тиску, антидепресанти та транквілізатори, можуть знижувати лібідо. Порадьтеся з лікарем, можливо, ваш препарат можна замінити аналогічним, але без подібних побічних ефектів. І не забудьте про щорічний медичний огляд!

Менопауза

Клімакс у жінок викликає вагінальну сухість, і сексуальний контакт може приносити дискомфорт. Подбайте про зменшення симптомів менопаузи за допомогою лікувальної терапії, яку назначить лікар. Також запобігти сухості допоможуть спеціальні зволожуючі гелі.

Асинхронізація

Невідповідність бажань обох партнерів може призвести до відсутності сексуального інтересу в одного із них. Наприклад, якщо чоловік відчуває бажання частіше, ніж жінка, і не задовольняє його, це може негативно вплинути на його сексуальне здоров’я. Те ж саме стосується і жінок. Поговоріть зі своєю половинкою і спробуйте знайти взаємовигідний компроміс. Відверта розмова може мати неочікувано позитивний ефект!

Джерело: https://www.health.harvard.edu/mens-health/recharge-your-sexual-energy