Депресія збільшує ризик захворювань серця

Депресія дуже часто призводить до руйнування судин, заявив Стівен Руз, професор Державного інституту психіатрії Нью-Йорку (Медичний центр Університету Колумбії, США). 

Він також зазначив, що при депресії значно збільшується ризик серцевої смертності після інфаркту міокарда – людина підсвідомо не хоче повертатися до життя.

Цікаві факти були наведені стосовно дитячої депресії: так, ризик того, що дитина почне курити, збільшується при депресії у цілих дванадцять разів!

Дослідники також прокоментували результати дослідження The Diabetes and Aging Study, згідно з якими наявність у пацієнта одночасно діабету і депресії значно підвищує ризик розвитку помірних когнітивних порушень (ПКП). Доктор Роджер С. Макінтайр, професор психіатрії та фармакології з Університету Торонто, при цьому зазначив, що запалення, яке відбувається в організмі в результаті ожиріння, може також бути одним із механізмів погіршення психологічного стану. За словами професора, нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП), які часто застосовуються у цих випадках, мають серйозні побічні ефекти, такі як порушення травлення, ревматоїдний артрит і навіть інфаркт міокарда.

На щастя, є інші – немедикаментозні – способи зменшення запалення:

Можна сказати, що це чотири ключові елементи гарного фізіологічного і психологічного здоров’я людини.

За матеріалами сайту «Medscape».

Також читайте Камені в нирках: як уберегтися

Метод прогресивної м’язової релаксації

Cонячне світло знижує артеріальний тиск