10 продуктів для прискорення метаболізму

Чому деякі люди частуються тістечками чи не щодня і не гладшають? У той час, як інші рахують калорії і всіляко обмежують себе, аби бути в формі?

Причина у метаболізмі – здатності організму здійснювати обмін речовин. 

10 продуктів для прискорення метаболізму

Чорниця

Ця смачна і дуже корисна ягода-антиоксидант, просто незамінна для хорошого обміну речовин. Вона запобігає процесу окислення та появи вільних радикалів (а це і є антиоксидантна дія), чим позитивно діє на метаболізм.

Мигдаль

Повірте, калорійність цього продукту цілком виправдана. Адже у невеликій кількості мигдалю міститься стільки вітаміну Е (антиоксидант) та клітковини (відчуття ситості), що ваш організм буде в захваті та почне працювати набагато краще.

Лосось

Ще один «ворог» прихильників дієт. Але кілька зайвих калорій порівняно з іншими видами риби щедро компенсуються незамінними жирами омега-3, вітамінами В12 та В6, за рахунок яких прискорений метаболізм «спалить» усе зайве.


Індичка

Це не просто смачне і пісне м’ясо. Це акумулятор фолієвої кислоти (150 грам індички містить 50% денної норми), вітамінів групи В, цинку і калію. Саме цей продукт здатен унормувати обмін речовин і підтримувати його в потрібному стані. А ще, він регулює кров’яний тиск і врегульовує рівень холестерину.

Вівсянка

Для того, щоб «запустити» організм – необхідний відповідний сніданок. Тому традиційний ранковий перекус вівсяними пластівцями – не випадковий. Але йдеться не про швидкі каші із шматочками фруктів і тоннами цукру! Тільки звичайна вівсянка містить достатню кількість клітковини, яка і прискорює метаболізм.

Грейпфрут

Цей екзотичний фрукт вже давно став для нас звичним. Він містить у собі природний жироспалювач нарингин. Саме він надає плодам грейпфрута гіркуватий смак, а також прискорює метаболізм й активізує роботу печінки.

Яблуко

Замість перекусів булочками і чіпсами, запасіться яблуками. Найкраще для покращення обміну речовин підходять зелені сорти. А ще – це джерело заліза, без якого не обійтися при силових та розумових навантаженнях.

Шоколад

Під його впливом виділяється серотонін, який також прискорює обмін речовин. Але йдеться про гіркий (чорний) шоколад, адже саме какао-боби є природними стимуляторами.

Спеції

Так, у гострому чорному і червоному перці міститься капсаїцин – саме він додає перцю пекучий смак і прискорює обмін речовин. Так само, наприклад, діють імбир, куркума і фенхель.

 

Зелений чай

У листопаді 1999 року було опублікувано результати дослідження в Університеті Женеви в Швейцарії, що показали дію кофеїну і екстракту зеленого чаю на метаболізм. Ті, хто вживали чай,  прискорили свій обмін речовин і спалили більше калорій значно більше, ніж ті, хто споживав тільки кофеїн.

Якщо ви включите у свій щоденний раціон хоча б частину із представлених продуктів, то вже скоро позбудетеся важкості, сонливості та перепадів настрою. Адже хороший метаболізм – це запорука стрункості фігури та гарного самопочуття.

Підготувала Ася Дан