5 кроків, як харчуватися правильно вже сьогодні

Правильно харчуватися  дуже легко. Досить знайти альтернативу деяким продуктам і трохи змінити харчові звички. Все це набагато простіше, ніж здається.

Замініть сир з коров’ячого молока на сир з козячого

По-перше, це просто урізноманітнює ваше меню і приємно змінить смак звичних страв в кращу сторону. По-друге, сир з коров’ячого молока – важкий продукт, який погано засвоюється організмом, в той час як той, що зроблений з козиного або овечого, засвоюється  нашим організмом краще. Шлунок скаже вам спасибі.

Замініть хліб на цільнозернові хлібці

Як би заманливо не пахнув свіжий хліб з білого рафінованого борошна, не піддавайтеся на цю провокацію. Пам’ятайте, що він один з головних ворогів стрункості і сил. Купуючи хліб, звертайте увагу на його склад. В ідеалі  борошно не повинне знаходитись в кінці списку інгредієнтів. Ще краще перейти на хлібці – менш калорійно і однозначно корисніше.

Замініть молочний і білий шоколад на темний

Для початку це просто корисніше. Шоколад в якому    какао більше 70% підвищує роботу мозку, підвищує  настрій і багатий на антиоксиданти. Ну по-друге, він  менш калорійний (звичайно ж, якщо ви обираєте той, що  без фруктових або горіхових добавок – а саме такий  обирати і треба) і, як правило, практично не містить  добавок на зразок ароматизаторів або барвників.

Замініть соуси на лимон і спеції

Салат із зеленого листя і овочів не обов’язково заправляти олією або калорійними соусами, правильне поєднання спецій, сушених трав і лимонного соку можуть з легкістю все це замінити. Головне – знайти улюблене поєднання. Наприклад так: чорний перець, базилік, розмарин і лимон.

Зробіть сніданок основним прийомом їжі

На початку дня наша травна система працює на 100%, тому їй досить просто перетравити всі з’їдені нами продукти. В середньому на це йде приблизно 6 годин. Тобто, якщо ви снідаєте о 8 ранку, то до другої години дня всі продукти будуть вже засвоєні і травна система знову буде готова до інтенсивної роботи.  Однак в цей час її активність вже буде знижена на 20%, і процес перетравлення їжі збільшиться до 8 годин, що означає, остаточне засвоєння їжі відбудеться тільки на десяту годину вечора. Починаючи з шести-семи годин після полудня активність травної системи знижується ще на 60% – позначається втома від безперервної роботи протягом усього дня – і переварювання розтягується на цілих 12 годин. Виходить, що засвоюватися їжа, отримана за вечерею, буде вже під час сну. Як наслідок, травна система не зможе повністю відпочити, на наступний день вас буде чекати погане самопочуття вранці і загальна втома, а з’їдена їжа буде відкладатися в жир. Не дарма говорить приказка, що сніданок з’їж сам, обід розділи з другом, а вечерю віддай ворогові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:                                                                                                                                                                                                                                             Джерело: ТСН 

Чи можна їсти майонез

30 швидких ідей для здорового сніданку