Буряк запобігає анеміям

Традиційний для української кухні коренеплід, виявляється, допомагає збільшити кровотік у мозку і поліпшити забезпечення його клітин киснем.

Для вчених єдиний спосіб довести це – зробити МРТ- сканування головного мозку людям, які в межах експерименту погодилися пити щоденно буряковий сік.

Такий експеримент показав, що вживання буряка допомагає поліпшити кровопостачання тієї ділянки мозку, яка найбільше страждає при розвитку слабоумства та порушенні когнітивних процесів.

Тож тепер вчені рекомендують вживати страви з буряком та буряковий сік людям похилого віку.

Але українців вмовляти не треба – страви з буряка частенько з’являються на столі практично в кожної нашої родини. Ми ж добре знаємо, що вони не тільки корисні, а й дуже смачні.

Tennille D. Presley, Ashley R. Morgan, Erika Bechtold, William Clodfelter, Robin W. Dove, Janine M. Jennings, Robert A. Kraft, S. Bruce King, Paul J. Laurienti, W. Jack Rejeski, Jonathan H. Burdette, Daniel B. Kim-Shapiro, Gary D. Miller//Acute effect of a high nitrate diet on brain perfusion in older adults. –  Nitric Oxide: Biology and Chemistry. – 15 October 2010.

 

Також читайте “Додайте трохи спецій”

“Помідори – це дуже корисно”

“Яблука запобігають серцевим захворюванням”