Цілющі властивості куркуми

Куркума – приправа, що додає жовтий колір їжі. Дослідження показали, що куркумін (основний хімічний компонент куркуми) має низку цінних властивостей.

  • Капсаїцин – основний хімічний компонент перцю чилі – використовується в засобах для місцевого знеболювання при артритах.
  • Аліцин, що є головним компонентом часнику, може, при вживанні його у великих кількостях зменшити рівень холестерину і знизити артеріальний тиск.

Зокрема, куркумін може відігравати допоміжну роль у профілактиці хвороби Альцгеймера – він запускає процес вироблення білка, який бореться з ураженням мозку вільними радикалами.

Крім того, виявлено, що куркумін може допомагати в лікуванні раку шкіри. У дослідженні, проведеному вченими з Центру раку ім. Андерсена при Техаському університеті (США), куркумін вводили в уражені меланомою лінії клітин, що стимулювало загибель злоякісних клітин в пухлинах.

Також є підстави вважати, що куркумін перешкоджає розвитку раку грудей. Про це виразно свідчать, зокрема, досліди на мишах, проведені в тому ж Техаському університеті.

Зараз вчені активно вивчають й інші потенційні терапевтичні властивості куркуміну – зокрема, щодо лікування множинної мієломи і раку підшлункової залози, а також профілактики раку ротової порожнини. Крім того, в одному з британських університетів розпочато дослідження впливу куркуми на рак шлунково-кишкового тракту.

«Перш ніж почати їсти, завжди знайди трохи часу, щоб подякувати за те, що збираєшся з’їсти». – Приказка американських індіанців

 

Також читайте “Помідори – це дуже корисно”

“Шоколадна терапія”

“Червоне м’ясо у великих кількостях може шкодити здоров’ю”