Від яких хвороб лікують яблука

Яблука вважаються одним із найпопулярніших й найсмачніших фруктів, котрі вгамовують спрагу й задовольняють потребу в солодкому всього за один укус. Існує понад 7500 сортів яблук різних кольорів.

Регулярне споживання яблук зменшує ризик інсульту й інших серцево-судинних захворювань завдяки своїм антиоксидантним якостям.

Кверцетин, мірицітин і кампферол в яблуках пов’язані з зниженням запальних захворювань, таких як подагра та артрит.

Корисні при лікуванні анемії, збільшуючи кількість еритроцитів у крові людини й, власне, запобігаючи її появі. Окрім цього, вони забезпечують належну оксигенізацію основних систем організму, що призводить до посилення кровообігу та належного функціонування систем органів.

Яблука надзвичайно корисні для людей, котрі страждають на цукровий діабет, оскільки поліфеноли, що містяться в них, безпосередньо пов’язані із зниженням поглинання вуглеводів, зменшенням коливання рівня цукру в крові, що є ключовим елементом у контролі цукрвого діабету.

Поліфеноли також допомагають знизити абсорбцію глюкози в шлунково-кишковому тракті та стимулюють вивільнення інсуліну з підшлункової залози, допомагаючи контролювати рівень цукру в крові, одночасно стимулюючи рецептори інсуліну в клітинах, що допомагає прискорити видалення цукру з крові, щоб отримати його в клітини для обміну речовин і правильної функції органів.

Фітонутрієнтні сполуки й антиоксидантні властивості яблук запобігають ураженню мозку, котре, в свою чергу, може призвести до хвороби Альцгеймера, яка тісно пов’язана з активністю вільних радикалів.

Яблука зупиняють поступове ураження нервових клітин, які виділяють допамін, а саме цей процес пов’язують із причинами появи цієї страшної хвороби. Рівень Ацетилхоліну в крові підвищується по мірі споживання вами яблук, а його вискоий рівень пов’язують із покращенням пам’яті та концентрації.

Дослідження довели, що яблука також мають чудові протизапальні якості, коли мова йде про астму. Так звані ферваноїди кверцетину в шкірці яблук сприяють зменшенню запалення та зміцненню імунної системи людини.

Потужні антиоксиданти можуть домогти у боротьбі з вільними радикалами, що напряму пов’язуються із процесами старіння в організмі. Антиоксиданти шляхом покращення циркуляції крові сприяють збереженню шкіри молодою, стимулюють «ремонт» старих клітин й замінюють їх новими.

 Джерело: www.worldhealth.net 

Читайте також

Лікувальні властивості яблук 

Сушені яблука знижують рівень холестерину