Поради до відпочинку на пляжі

Похмурими, довгими й холодними зимовими вечорами ми так мріяли про нього – і ось воно настало! Тепле, сонячне, лагідне літо  – і такий очікуваний пляжний сезон!

Отже, омріяний пляжний відпочинок нарешті перетворився із фантазій на цілком реальну можливість. Але за рік ваше тіло трохи призабуло, що таке ласкаві сонячні промені на плечах, ніжні поцілунки морського бризу, лоскотання піщинок між пальцями ніг… І ви цілком слушно запитуєте себе: як підготуватися до пляжного сезону? Що слід зробити, щоб почуватися на пляжі впевнено й забезпечити собі такий відпочинок, який приноситиме не лише купу позитивних вражень та емоцій, але й буде корисним і оздоровлюючим?

Сподіваємося, ви завчасно подбали про те, аби ваше тіло виглядало привабливо – скинули зайві кілограми, підтягнули м’язи на тренажерах у фітнес-клубі, удосконалили лінії вашої фігури на доріжках у басейні. Якщо так – вам, безсумнівно, буде приємно продемонструвати на пляжі результат своїх кількамісячних зусиль. Якщо ж так сталося, що ви вчасно не приділили цьому питанню достатньої уваги – не варто впадати у відчай. Можна спробувати вжити деякі екстрені заходи, які допоможуть вам виглядати краще.

Косметичні процедури

Антицелюлітний масаж. Наприклад, пройдіть бодай короткий (на 3–5 сеансів) курс антицелюлітного масажу. Якщо у вас немає часу та можливостей проходити цю процедуру в косметичному салоні – цілком можна зробити такий масаж самостійно, в домашніх умовах.

  • Чудовий антицелюлітний скраб – кавова гуща, яка залишається після приготування натуральної кави. Ви можете використовувати її окремо, а можете змішати в рівних кількостях з медом та морською сіллю, або з оливковою олією. Наберіть кавову масу в долоню, трохи змочіть теплою водою і натріть проблемні місця – стегна, живіт, сідниці. Пам’ятайте, що всі рухи треба проводити в напрямку до серця (наприклад, ноги масажувати знизу вгору). Залиште гущу на тілі на 5–10 хвилин, потім змийте під теплим душем.
  • Після кавового скрабу не використовуйте миючих засобів, натомість нанесіть на шкіру зволожуючий або антицелюлітний крем (шкіра чудово його сприйматиме після такого очищення). Кавова гуща тонізує шкіру та спалює підшкірний жир. Також вона виводить зайву воду. До того ж, жорсткі частинки мелених зерен кави очищують верхній шар шкіри від відмерлих клітин. Це дуже просто – але ж, як ми знаємо, все геніальне є дуже простим.  Завдяки пілінгу кавою ваша шкіра стане значно приємнішою на дотик, а засмага лягатиме рівніше.

Навіть короткий курс косметичних процедур допоможе вашій шкірі відновити пружність та набути свіжого вигляду перед початком пляжного сезону.

Манікюр і педикюр. Будь-яка жінка на пляжі хотіла б виглядати ідеально: починаючи з зачіски й закінчуючи нігтями. Отже, не забудьте про манікюр і педикюр.

Епіляція. Також не відкладайте на останній момент процедуру епіляції, зробіть її завчасно, щоб потім не було подразнень від солоної води і сонця.

Живильні маски для волосся. Що ж до волосся, то сонце і солона вода можуть завдати йому серйозної шкоди, тому варто наперед подбати про його зволоження та підживлення. Для цього підійдуть будь-які живильні маски для волосся – зокрема, з натуральних продуктів (яєчного жовтка, кефіру, житнього хліба, запарених вівсяних пластівців) або підігрітої реп’яхової, оливкової, кунжутної, рицинової олії з додаванням ефірних олійок (розмаринової, лавандової).  

  • Нанесіть підготовлену суміш на шкіру голови та волосся.
  • Загорніть його целофановою плівкою та замотайте рушником.
  • Витримайте маску на волоссі не менше 30 хвилин.
  • Змийте водою і шампунем, як звичайно.

Повторюйте таку процедуру двічі на тиждень.

Пийте більше води

Візьміть за правило випивати мінімум 1,5 л чистої води. Нормальний водний баланс в організмі не дасть вашій шкірі пересихати під час прийняття сонячних ванн.

Сонцезахисні засоби

І, звісно, заздалегідь придбайте сонцезахисні засоби – адже із сонцем не варто жартувати

 

Також читайте “Як уберегтися від руйнівної дії сонячних променів?”