М’ятний чай знімає похмілля і тамує голод

Користь м’ятного чаю

Настій м’яти використовують як протизапальний і болезаспокійливий засіб. Він розширює судини серця і головного мозку, легенів, через що знижується артеріальний тиск, стимулюється робота серцевого м’яза. 

Допомагає впоратися з похмільним синдромом. Склянка настою м’яти, випита вранці натщесерце, знімає головний біль, нудоту, зв’язує продукти розпаду алкоголю і виводить їх з організму.

Ментол — речовина ефірної олії м’яти, діє збудливо, допомагає організму підбадьоритися. Саме тому в зубні пасти додають м’яту – відчувається прилив сил і бадьорості, проходить нічне заціпеніння.

Ментол допомагає при закладеності носа під час ГРЗ, ринітах.

Настій м’яти в кінці дня діє заспокійливо на порушену свідомість, викликаючи процеси розслаблення і гальмування, тому допомагає при порушеннях сну, при стресах, нервового перезбудження.

Важливо! Настій викликає зниження лібідо, статевого збудження, а у чоловіків і ерекції.

М’ятний чай має протипокази і в таких випадках:

  • При сонливості.
  • При зниженій кислотності шлунка м’ята викликає печію.
  • Дітям до 3-х років.
  • При алергії, індивідуальній непереносимості.

Як заварювати м’ятний чай?

М’яту краще використовувати як ароматизатор до чаю, особливо зеленого. Особливих хитрощів, як заварювати м’ятний чай, немає — додайте в заварювальний чайник 1-2 листочки м’яти і закрийте кришку. Через кілька хвилин отримаєте ароматний, смачний і корисний напій — м’ятний чай для схуднення. Його можна пити в будь-який час і скільки хочеться, поступово втрачаючи зайві кілограми. Весь ефект в тому, що після такого чаю не хочеться їсти, а відчуваєш себе бадьорим.

У чаї, особливо зеленому, міститься до 25% необхідних людині білків і амінокислот, всі вітаміни в живому вигляді. Є мінеральні речовини — солі металів, мікроелементів, що регулюють тонкі процеси в організмі, м’ята їм кращий помічник. Вона сприяє очищенню організму від шлаків, жиру, застою жовчі, тому сприяє схудненню.