Як не підхопити інфекцію … через телефон

Навколишній світ – гігантська домівка мікробів. Усі поверхні, з якими ви контактуєте, покриті безліччю бактерій, і нікуди від них не подітися. Доброю новиною є те, що основна їхня маса нешкідлива для людини або навіть приносить користь.

Тому те, що ваш смартфон оповитий невидимою аурою мікроорганізмів, несмертельно. Більшість із них не представляють жодної загрози. Але багато хто користується мобілкою під час трапези, і тут краще бути напоготові.

Хвороботворні бактерії, зокрема ті, які викликають харчове отруєння і стають винуватцями застуди та інших інфекцій, завдають шкоди, тільки якщо проникають до організму. Часто вони потрапляють всередину через їжу, яку ви берете руками, або ж коли торкаєтеся вух, ніздрів або подряпин на шкірі.

Телефон теж є свого роду транспортним засобом для збудників інфекцій.

Якщо ви ретельно миєте руки перед їжею і не маєте на них пошкоджень –  це добре. Але ж ви все одно берете в руки телефон, наприклад після походу до супермаркету, де торкалися різноманітних продуктів. Отже, на пристрої тепер панують бактерії, і ви піддаєтеся ризику.

Найбільша вірогідність підхопити якусь інфекцію – в місцях скупчення людей, приміром у метро. Ви беретеся за поручень, якого до вас торкалося безліч чужих рук, а після цього дістаєте свій смартфон. Тільки уявіть, скільки мікробів перейшло на нього від інших пасажирів.

Тож як часто потрібно протирати телефон?

Це залежить від того, де ви буваєте і яким чином обробляєте пристрій. Ви не маєте звички користуватися мобілкою під час прийому їжі? Отже, не варто натирати його до блиску. Але якщо ви практично не випускаєте смартфон із рук, зокрема за обіднім столом, щоденне очищення за допомогою спеціальної серветки для дезінфекції – хороша ідея. Наприклад, один раз вранці й один раз увечері.

Регулярно протирати телефон не завадить, якщо на ньому гумовий чохол. На такому покритті зазвичай накопичується більше бактерій порівняно з тим же металом, склом або пластиком. Крім того, вони збираються у стиках між самим апаратом і захисною накладкою, тому такі місця потребують додаткової уваги.

Обробляючи пристрій, не забудьте відключити його. Пильнуйте, щоб очищувальна рідина не потрапила до зарядного гнізда або інших отворів. Не розпилюйте засіб безпосередньо на телефон. Злегка змочіть шматочок чистої тканини або паперовий рушничок чи використовуйте дезінфікувальну серветку.

Якщо усе це здається вам злегка трудомістким, є простіше рішення: мийте руки перед їжею і на час трапези покладіть смартфон на поличку.

За матеріалами www.time.com

Читайте також:

Як  зменшити ризик “підхопите” мікроби у спортзалі

10 речей на кухні, які потрібно викинути вже зараз – бережіть своє здоров’я