6 перекусів безпечних для фігури

Ну от, знову хочеться їсти, а до обіду (вечері) ще так далеко… А між тим відчуття голоду, здається, просто виїдає мозок. Перш ніж заковтнути шоколадний батончик, подумайте про більш здорові варіанти тамування голоду. Пропонуємо вашій увазі смачні й корисні перекуски, які принесуть гастрономічне задоволення і підживлять ваш організм, при цьому не обтяжуючи його зайвими калоріями.

Яблучний десерт

Наріжте яблука на шматочки, покладіть у каструльку, додайте води, трохи кориці та гвоздики. Варіть на маленькому вогні до розварювання яблук і загустіння десерту. Такий десерт можна  тримати в холодильнику до одного тижня.

Порція яблучного десерту з чашкою чаю або кави – і ваш настрій підніметься. До того ж, яблука – чудове джерело антиоксидантів, які протидіють запальним процесам в організмі і можуть захищати від серцево-судинних захворювань та раку.  

Домашній сир

Перекуска з сиру – чудове джерело кальцію. Регулярно споживаючи домашній сир, ви захищаєте свої зуби і забезпечуєте міцність кісток. Додайте до сиру пів чашки чорниць, чайну ложку меду і трохи кефіру – цей вишуканий та корисний десерт задовольнить найвибагливіший смак. Надзвичайно корисним є альбумінний сир, виготовлений з молочної сироватки (італійська рікота, гуцульська вурда) – він багатий на цінні білки і містить незначну кількість жирів (як правило, 2%).

Горіхи кеш’ю

Аби вгамувати голод, достатньо з’їсти шість горішків кеш’ю. Ця кількість містить приблизно 100 кілокалорій. Горішки кеш’ю багаті на мононенасичені жири, потрібні для здоров’я серцево-судинної системи. Також вони є відмінним джерелом магнію, що важливо для здоров’я серця та для кісток. До того ж, кеш’ю неймовірно багаті на білки та клітковину. Остання забезпечує відчуття насичення навіть коли ви з’їдаєте маленьку жменьку цих горішків. Зробіть легкий салат з кеш’ю, нарізаним стеблом селери та огірком. Приправте салат соком цитрини – це буде смачно й поживно.

 Авокадо

Чверть авокадо містить близько 100 кілокалорій – цього цілком достатньо, аби збити відчуття голоду. Авокадо має у великих кількостях такі цінні для організму речовини, як-от фолієва кислота, вітаміни Е, С і В6, калій, а також розчинні волокна і мононенасичені жири. Дослідження показують, що регулярне споживання авокадо сприяє зниженню рівня поганого холестерину, поліпшує зір і, потенційно, захищає від раку. Для урізноманітнення свого харчового раціону приготуйте низькокалорійний варіант соусу гуакомоле: розчавіть м’якоть чверті авокадо, додайте трохи соку цитрини, дрібку солі і дрібку перцю чилі до смаку. Намастіть соус на стебло селери або на почищену морквину – і хрумкайте на здоров’я!

Круто зварене яйце

Яйце – проста в приготуванні і цілком безпечна за будь-яких санітарних умов перекуска. Одне яйце містить приблизно 80 кілокалорій. Яйця – одне з найкращих джерел якісного білка. Крім того, вони надзвичайно багаті на холін – поживну речовину, що має вирішальне значення для повноцінної діяльності мозку. Яйця також містять антиоксиданти лютеїн і зеаксантин, необхідні для підтримки здоров’я очей та профілактики макулярної дегенерації сітківки ока. Для різноманітності приготуйте яєчний салат: натерте яйце змішайте з чайною ложкою діжонської гірчиці і викладіть на листок салату. Смачного!

Чорниці

Медичні дослідження засвідчують надзвичайну корисність для нашого здоров’я всіх ягід – малини, порічки, ожини, брусниці. Але найбільше корисних властивостей виявлено у чорниці. В літню пору, коли чорниці достигають у лісах різних регіонів України, ця ягода має бути постійно присутньою у вашому раціоні. Чорниці надзвичайно багаті на антиоксиданти, підтримують імунну систему, завдяки високому вмісту волокон знижують рівень поганого холестерину і підвищують опірність організму до серцево-судинних проблем. Регулярне споживання чорниці може  прискорювати обмін речовин і сприяти нормалізації ваги. Для різноманітності ви можете поєднувати чорниці з зерновими кранчами, знежиреним домашнім сиром або кефіром.

Підготувала Наталія Кошманенко 
спеціально для “Живи активно!”

Також читайте:

 Два літри на день: за і проти

Екстракт чорниці спалює жирові відкладення

Біг на босу ногу

Як стати креативним: поради для «чайників»