Миття голови в перукарні може стати причиною інсульту

Wе з’ясували вчені з Університету біологічних досліджень у Нью-Йорку,  проаналізувавши та змоделювавши випадки, яких стається близько 100 у рік.  Виявилося, що саме крісло, в якому миють голову в перукарнях, може стати причиною інсульту. Захворювання навіть отримало свою назву – синдром салону краси.

Фахівці заявляють, що люди піддають значному ризику своє здоров’я, коли сідають мити голову в спеціальні  крісла-мийки в перукарнях. Конструкція цього крісла передбачає опору на шию та нахил голови назад, від чого затискаються шийні хребці і нерви біля них. Це в свою чергу спричиняє підвищення тиску судинах голови, що й провокує інсульт навіть у молодих людей.  При відхилянні  голови назад також посилюється приплив крові до мозку. Багато людей впевнені, що це добре, однак це сприяє тромбоутворенню та розриву судин. Таким чином формується механізм розвитку інсультів під час відвідування салону краси або невдовзі опісля. Тому людям, із хворобами серцево-судинної  та ендокринної системи, не рекомендовано мити голову цим способом.

Однак це не причина відмовитися від миття голови у перукарні. Знаючи, про небезпеку, цілком можливо її уникнути. Зверніть увагу на крісло-мийку в перукарні, воно повинне бути відрегульоване так, щоб надійно підтримувати ділянку шиї. Просіть перукаря підкласти під шию згорнутий у валик рушник, вкладіть голову так, щоб ви не відчували жодної напруги  і тиску,  і насолоджуйтеся процесом, знаючи, що ви зробили для себе все, щоб бути красивою і здоровою.