7 фітнес-тенденцій 2017 року

Ви невиправний трудоголік без зайвої хвилини на себе чи креативний фрілансер із купою вільного часу? Не важливо! Адже тепер варіантів довести до ладу своє тіло стало настільки багато, що кожен знайде те, що йому до душі. Ловіть 7 фітнес-тенденцій 2017 року і не залишайте лінощам жодного шансу!

Фітнес дешевшає

Мабуть, ви помітили, що з активним розвитком фітнес-індустрії кількість тренажерних залів і точок продажу спортивного харчування зростає обернено пропорційно до цін на ці товари та послуги. І це не дивно. В умовах високої конкуренції більшості спортивних комплексів доводиться не тільки розширювати список доступних активностей та покращувати умови, а й зменшувати ціни на місячні абонементи. Від цього споживачу не залишається жодної іншої праці, окрім як обрати доступний фітнес-центр і насолоджуватися різноманіттям обладнання та порадами професійних тренерів.

Краще разом

Всього кілька років знадобилося для того, аби групові заняття спортом із кулуарних перетворилися на добре продумані (і науково обґрунтовані) комплексні тренування під керівництвом професійних тренерів. З’явилися цілі спеціалізовані центри, де регулярно проводять заняття для клієнтів  будь-яких вподобань і ваги: йога, пілатес, зумба, каланнетика та ін. І що не менш важливо, коштують групові програми в рази дешевше, ніж персональний тренер.

Не дивуйтеся, якщо генеральний директор запропонує вашому колективу груповий фітнес у якості тімбілдингу. Такі заняття й справді позитивно впливають на командну роботу.

Серце на руці

Сучасні фітнес-технології дозволяють відстежувати години сну, пройдені кроки, спалені калорії та безліч інших показників. І хоч з’явилися вони аж ніяк не в 2017, нині на них і справді можна покластися.

Вперше фітнес-браслети та інші ґаджети перевірених виробників досягли того рівня, коли отриманим від них даним можна повністю довіряти. Однак, ми все одно повинні ігнорувати довільні цілі, встановлені деякими пристроями, наприклад, рекомендовану кількість кроків. Ці дані часто занадто суб’єктивні, аби приймати їх на віру. Також вони бувають цілком зайвими, якщо не корелюють із вашими особистими цілями. Наприклад, для чого вам долати зайвих 10 кілометрів, якщо попереду – півночі підготовки до важливої презентації?

Соцмережі благословляють

Здоров’я та фітнес завжди були об’єктом агресивних маркетингових заходів. Кричущі заголовки та гіперболізовані результати часто підтверджувалися неіснуючими дослідженнями та опитуваннями. Але ситуація поволі змінюється.

Будь-якому новому фітнес-продукту доводиться проходити перевірку соцмережами. А негативна інформація, як відомо, поширюється дуже швидко. І варто новинці розчарувати кількох власників, претендентів на неї стає набагато менше. І це справедливо. Такі тенденції закликають виробників до прозорих відносин із потенційними покупцями та забезпечують затребуваний зворотній зв’язок. Тому не дивуйтеся, якщо після покупки нового ґаджета або абонемента в тренажерний зал вас попросять оцінити їх якість, а також вислухають і врахують претензії.

Звичайно, реклама шкідливих добавок та псевдооздоровчого обладнання існує, і досі негативно впливає на ринки, що розвиваються. Але в цілому, сучасний споживач більш поінформований, ніж будь-коли раніше.

Дивовижні перевтілення

Ох ці зображення «до» і «після». Вчорашній товстун сьогодні виглядає «на всі сто» у новому тілі з шикарним торсом. І все це за кадром коментує приємний голос, що розповідає про майже фантастичні методи легкого схуднення (часто без дієт і спорту). Не ставлячи під сумнів зусиль і заслуг схудлого красунчика, відзначимо, що одного способу для досягнення такої мети ніколи не буває достатньо.

Різка зміна вигляду тіла не є показником доброго здоров’я. От якби дізнатися більше про хлопця з реклами! Наприклад, чи добре він спить? Чи почувається менше напруженим? Наскільки стабільний його настрій? І чи не відчуває бажання зірватися і заскочити у найближчий фаст-фуд? Але ж психічне здоров’я не менш важливе, ніж фізичне! Саме це нарешті зрозуміли працівники фітнес-індустрії і роблять більше акцентів на здоров’ї тіла і душі. Дієти стають менш строгими, тренування поблажливішими, а самооцінка – вищою. У результаті – красиве тіло за довший час, але без шкоди для здоров’я.

Фітнес онлайн (нарешті!)

Інтернет був винайдений у минулому столітті, а Скайп існує ще з 2003 року. Але тільки тепер онлайн-тренінги з фітнесу набули заслуженої популярності.

Все більше й більше професійних тренерів, дієтологів та фізіотерапевтів щоденно виходять в інтернет, пропонуючи навчальні курси та консультації незалежно від вашого місцезнаходження. Споживач отримує безліч переваг і основна із них – можливість отримати персонального консультанта за меншу плату. Адже шість тижнів занять онлайн з топ-тренером можуть коштувати дешевше, ніж година особистого тренування.

Що не так з HIIT

HIIT (High Intensive Interval Training) – це велика історія успіху останніх років, що заохочує офісних працівників до фізично активної діяльної  обідньої перерви. Із користю від таких вправ важко сперечатися, адже тривале сидіння здатне значно вкоротити віку. Але дещо в інтенсивних навантаженнях все ж насторожує: перенапруження може призвести до травм. Саме тому важливо поєднувати НІІТ з дихальними та іншими вправами меншої інтенсивності.

Фітнес повинен бути частиною життя. Легкою, приємною і невід’ємною.

Джерело: http://www.telegraph.co.uk/health-fitness/body/seven-big-fitness-trends-2017-far/