Як позбутися темних кіл під очима?

Темні кола під очима – не просто косметична вада. Це може бути «перший дзвіночок» від нашого організму про те, що з ним не все гаразд. Можливо, вам треба змінити деякі свої звички на користь більш здорового способу життя?

Поради  

  1. Спіть достатню кількість часу. Лягайте і вставайте в той самий час. Перед сном завжди змивайте весь макіяж з очей. 
  2. Подбайте про регулярне здорове харчування, яке б забезпечувало ваш організм усіма необхідними вітамінами та мікроелементами, передовсім вітамінами К, С, D і Е, а також вітамінами групи В, антиоксидантами, кальцієм і магнієм. Їжте багато фруктів і овочів, передовсім капусту і шпинат, а також інші зелені овочі.
  3. Темні кола під очима можуть бути супутником алергії. Якщо саме алергія стала причиною вашої проблеми, треба визначити алергени і усунути їх зі свого життя. Сезонної алергії (наприклад, на цвітіння) можна успішно позбутися за допомогою спеціальних медикаментів.  
  4. Усуньте хронічну закладеність носа – саме це може бути причиною темних кіл під очима.
  5. Пийте достатню кількість рідини. Вода завжди сприяє кращому станові шкіри і, зокрема, може допомогти позбутися темних кіл під очима.
  6. Не вживайте багато рідини на ніч. Це може викликати набряки під очима зранку.
  7. Вживайте алкогольні напої лише в мінімальних кількостях і ніколи – безпосередньо перед сном.
  8. Зменшуйте споживання солі. Адже надлишок солі змушує організм утримувати воду в незвичайних місцях, і саме це може призводити до набряків чи кіл під очима. Надлишок солі також може приводити до погіршення кровообігу і спричиняти прояв синіх кровоносних судин під шкірою.
  9. Якщо ви палите – кидайте негайно. Паління викликає проблеми з кровоносними судинами. Це не тільки створює серйозні загрози здоров’ю, але й робить більш помітними судини на шкірі.
  10. Позбудьтеся стресу. Стрес заважає нормально спати і правильно харчуватися. А шкіра – тонке дзеркало того, що відбувається у нас всередині. На ній проявляються всі наші емоційні та фізичні недуги. Тому знайдіть сили – і дозвольте собі розслабитися.
  11. Застосовуйте традиційні натуральні засоби: огіркові кружальця, холодні чайна пакетики або натерту сиру картоплю. Накладіть компрес на повіки і полежіть із заплющеними очима 10-15 хвилин. Повторюйте такі процедури щодня.
  12. Використовуйте креми для очей з вітаміном К і ретинолом. Щоденний догляд протягом тривалого часу має дати бажаний результат.
  13. Носіть темні окуляри, щоб захистити очі від впливу сонця.

Вам також може бути цікаво:

Катаракта ― хвороба очного кришталика

Два літри води на день: за і проти

Коли потрібно пити воду