Кухонні помічники, про які не всі чули

Зазвичай кухня – це жіноча територія: тут ми всім заправляємо і над усім володарюємо. І чим більше у нашому «царстві» різноманітних гаджетів та девайсів, тим цікавіше експериментувати із продуктами. До вашої уваги сучасні кухонні пристрої, які перетворять процес приготування їжі на захопивее дійство. Час поповнювати віш-ліст!

Аерогриль

Любите смажені м’ясо та овочі? Але ж це шкідливо для здоров’я… З аерогрилем проблему вирішено: продукти готуються у власному соку, практично без олії, а надмірний жир стікає на піддон. До того ж, будучи достатньо дієтичними, продукти, приготовлені на аерогрилі, мають апетитну рум’яну скоринку. І ще одна фішка: в аерогрилі можна приготувати шашлик!

Вакуумний маринатор

Якщо вже мова зайшла про шашличок… Ще один цікавий прилад – маринатор, що дозволяє значно зменшити час маринування продуктів. Наприклад, на маринування м’яса піде 20 хвилин, а овочі набудуть апетитного аромату вже за 5-10 хвилин.

 

 

Дегідратор продуктів (сушка)

Допоможе приготувати в домашніх умовах сушені овочі та фрукти або в’ялене м’ясо. Експерти наголошують, що сушка є одним із найкорисніших способів приготування їжі, адже в’ялені продукти, на відміну від заморожених, не втрачають поживних речовин, а природна структура клітин не руйнується.

Кулінарний фломбер

З його допомогою можна карамелізувати соуси та поверхні вишуканих десертів (крем-брюле, флан, меренга, тощо) а також знімати шкірку з перців і томатів, плавити сир, створювати хрустку скоринку на м’ясі та обпалювати курку і качку.

 

Кондитерський принтер

Цей чудо-пристрій надрукує харчовими чорнилами на цукровому або вафельному папері будь-які зображення, тексти, навіть фотографії! Прийшов час для кулінарних шедеврів – із таким принтером свято можна створювати щодня.

 

Диспенсер для приготування шоколаду (шоколадниця)

У цьому пристрої можна приготувати гарячий шоколад, глінтвейн та інші напої. Якщо у вас вдома з’явилася шоколадниця, ви надовго забудете про кафе та бари, адже тепер потішити себе і своїх близьких даром богів відмінної якості, неперевершеної густоти та з легкою текстурою можна не виходячи з дому!

 

 

Морожениця

З цим пристроєм у вас більше не виникне запитання «що ж приготувати на десерт?»: домашнє морозиво із будь-якою палітрою смаків вам забезпечене. Також ви можете використовувати мороженицю як шейкер і готувати різноманітні коктейлі, сорбети і граніти.

 

Йогуртниця

Йогурт позитивно впливає на роботу травної системи, особливо на роботу кишечника. Живі йогуртові бактерії сприяють підвищенню імунітету, нейтралізують токсини, знижують рівень холестерину в крові. Домашні йогурти позбавлені консервантів, барвників та ароматизаторів. До того ж тепер ви зможете ласувати йогуртами, витрачаючи на це менше грошей.

 

Сендвічниця

Гарячі бутерброди? Легко! Сендвічі з м’ясом, овочами, рибою? Без проблем! А також оладки, омлети, вафлі, бурітос, міні-піци, слойки і навіть кукурудзяні хлібці – і це далеко не все, що можна приготувати за допомогою цього маленького пристрою.  Тепер ваші сніданки та ланчі будуть різноманітними,  апетитними та надзвичайно смачними.

 

Електрична вафельниця-горішниця

Смак дитинства: горішки та вафлі зі згущеним молоком. До уваги поціновувачів саме того смаку – цей невеликий девайс. Коштує недорого, місця займає мало – а от радості та простору для експериментів – море!

 

 

Яйцеварка (тостер для яєць)

Пристрій, який працює за принципом пароварки. Яйця можна зварити вкруту, з рідким жовтком, а можна приготувати яйця-пашот. Шкаралупа у яєць не потріскається, тому на Великдень цей пристрій оцінять всі члени вашої родини.

 

Тендерайзер

Спеціальний ручний пристрій для відбиття м’яса. Час маринування зменшується, м’ясо не втрачає сік, спеції глибше проникають у волокна м’яса, що робить його більш ароматним. Уявіть: тепер стіни кухні не здригатимуться, коли ви наступного разу вирішите приготувати відбивні.

 

 

 

Термопот 

Своєрідний гібрид чайника і термоса, термопот дозволяє кип’ятити воду і зберігати її гарячою протягом доби. Це дає можливість економити електроенергію, а каво- та чаєманам – свої нерви.

 

Камінь для випікання (пекарський камінь)

Таке собі деко з каменю використовується для приготування хлібу, булочок, піци та інших хлібобулочних виробів. Тепло рівномірно розподіляється по всій поверхні, поглинається надмірна вологість, нічого не підгорає, дріжджі працюють на повну: тісто без проблем піднімається і має апетитну хрустку скоринку. Ваша кухня перетвориться на затишну сімейну пекарню десь на узбережжі Італії.

Гідропонний пророщувач

Якщо ви полюбляєте пряні трави та зелень, вживаєте зародки і паростки, але не бажаєте возитися із горщиками та розсадами – подумайте про покупку гідропонного пророщувача. Це міні-сад на підвіконні, але без ґрунту. Ваші домашні улюбленці також будуть задоволені, адже цей пристрій можна використовувати і для вирощування зеленого корму.

 

У кожної господині своя історія спілкування із чудо-девайсами: хтось без них жити не може, а у когось вони пилюжаться у шафах. А які ваші незамінні помічники на кухні?

Підготувала Галина ТЕЛИЧУК 
спеціально для “Живи активно!”

 

Також читайте “Все починається з кухні”

“Сніданки для дітей: підходьте до справи творчо”

Спробуйте смачні страви