Чому жінки розмовляють учетверо більше, ніж чоловіки

Світ дуальний. Ніч змінюється на день, припливи – відливами, чорне здається більш виразним порівняно з білим, а чоловіча сила найбільш яскраво проявляється на тлі жіночого протилежного єства – споконвічної жіночої слабкості. Але чи слабкі жінки? Як часто їх слабкості стають тією «темною конячкою», на яку жінка підсвідомо і часто безпрограшно робить ставку?

«Найважче виліковується хвороба вух»

Так Френсіс Бекон говорив про компліменти. Жінки по натурі дуже проникливі, їх важко обвести навколо пальця. Але компліментів це не стосується: жінка сприймає і говорить за допомогою обох півкуль мозку, тоді як чоловік – переважно за допомогою лівої півкулі, відповідальної за логічне мислення, і критично сприймає сказане. Пані не тільки чують краще за чоловіків (більш ніж у два рази краще!), але ще і яскравіше відчувають те, що прозвучало: відчувають тембр голосу і почуття, з якими вимовлялися слова. Тому для жінок так важливі ніжні вираження, емоції, з якими асоціюються приємні враження, музика.

Зауважте, що в оперному театрі більшість відвідувачів – жінки. Їм легше сприймати класичну музику, та й прагнення до прекрасного виражено сильніше.

Для чоловіків зорові відчуття більш значущі, але, якщо сильна стать прагне догодити слабкій, то спільне відвідування балетного спектаклю – саме те, що потрібно!

Повертаючись до компліментів, скажімо, що жінка слухає їх без критики. Адже відомо, що ми байдуже приймаємо заслужені компліменти і з вдячністю вислуховуємо ті, на які не заслужили…

Помилитися не можна

Жінка має сильно розвинений нюх. Чи варто докоряти їй у пристрасті до хороших парфумів? Сприйняття запахів жінкою в 100 разів посилюється в так звані критичні дні! Це, як шосте відчуття, і саме воно відіграє часом вирішальну роль у виборі партнера. Такого, з яким захочеться мати дітей. Запах партнера – це маркер клітинної сумісності, він дає жінці інформацію на підсвідомому рівні – чи зможе імплантуватися зародок у матці, чи зможе жінка виносити дитину. І помилитися тут не можна: надто велика ціна помилки. Так що жінка інтуїтивно вибирає гідного, і ніс їй у цьому – відмінний помічник.

А поговорити?

Вже в дошкільному віці дівчатка розмовляють у 4 рази більше, ніж хлопчики. Дорослі жінки в середньому витрачають 20 хвилин на телефонні розмови, тоді як чоловіки – 6 хвилин, та й то для того, щоб передати необхідну інформацію. А жінці необхідно поділитися своїми почуттями, переживаннями – адже жіночий мозок еволюційно пристосовувався до основного призначення: виховувати дітей і співпрацювати з оточуючими. Не дарма серед представниць прекрасної статі багато хороших, вдумливих керівників, які з розумінням ставляться до своїх підлеглих. А ось чоловік на біологічному рівні запрограмований на конкуренцію. Не дивно, що представникам сильної статі не до багатослівності.

Чоловіки і жінки надто різні. Але, мабуть, саме тому не можуть обходитися один без одного. Інь і Ян – половинки цілого, які взаємно доповнюють один одного. Чоловіче і жіноче начала не змагаються, хоча суспільство часто намагається нас переконати в іншому. Чоловіче і жіноче начала з’єднуються і народжують гармонію.
 

Підготувала ДАНІШ Тетяна
спеціально для “Живи активно!”

 

Також читайте “Про що свідчать жіночі еротичні фантазії?”

“Він і Вона: чия черга застосовувати контрацептиви?”