Олія кориці лікує артрит

Кориця –  кора коричного дерева – одна з найдревніших пряностей в історії людства. Олія кориці – чудо-ароматна рідина, яку цінують завдяки лікувальному, гастрономічному та косметичному застосуванню.

Які ж властивості цієї  пряності та як  можна приготувати її у домашніх умовах, ви дізнаєтеся зі статті.

Кориця вирізняється своїми водночас ароматичними та дезодоруючими якостями. Саме тому її використовують у виробництві парфумів, освіжувачів повітря та очисних засобів для оселі. Крім того, вона має безліч способів застосування всередину, а також і  зовні людського тіла, і може допомогти у лікуванні багатьох хвороб, оскільки вона багата на антибактеріальні речовини й антиоксиданти.

Цікавим є той факт, що корицю можна використовувати не тільки для приготування різноманітних пирогів і тістечок, в складі настоїв і чаїв чи глінтвейну,  а також і для виготовлення лікувальної олії. Вона чудово підходить для полегшення шкірних захворювань і нормалізації стану імунної системи. Крім того, аромат ефірної олії кориці  чинить психологічну дію: позбавляє нервозності,  розслаблює, заспокоює і навіть надихає.

Ця лікувальна олія дуже проста у приготуванні, до того ж довго зберігається, тому за раз можна приготувати навіть декілька пляшечок.

Рецепт олії із кориці 

Інгредієнти

  • 12 паличок кориці
  • 1 чашка оливкової олії (200 г)
  • скляний посуд з повітронепроникною кришкою

Приготування

·                               Покладіть палички кориці в скляну банку і залийте олією.

·                               Переконайтеся, що палички добре вкриті олією, закрийте банку і зберігайте її в теплому місці.

·                               Струшуйте банку щодня, щоб вивільнені речовини кориці змішувалися з олією.

·                               Продовжуйте це робити  2-3 тижні.

·                               Коли відведений час спливе, процідіть олію через марлю або ситечко, щоб позбутися твердих залишків кори

·                               На завершення злийте ароматичну олію в темну пляшку і зберігайте в прохолодному місці.

Переваги олії із кориці

Олія кориці багата на антибактеріальні та протигрибкові речовини, які ефективно борються з різними мікроорганізмами, що порушують наше здоров’я.
Специфічне поєднання складників олії кориці лікує запалення, запобігає ушкодженню клітин, викликаному вільними радикалами, і зміцнює імунну систему.
Застосування зовні і споживання олії кориці запобігає застуді, а при вже розвиненій є простим способом, щоб полегшити неприємні симптоми респіраторних захворювань. Її сполуки розблоковують дихальні шляхи, зменшують закладення і сприяють знищенню вірусів і бактерій, які його викликають.
Олія кориці допомагає у боротьбі з діабетом: варто додати кілька крапель цієї олії до вашого звичайного раціону, щоб отримати ефект захисту тканин від дії підвищеного  рівня цукру в крові.
Лікує артрит: пацієнти з артритом і захворюваннями кісток відчувають певне полегшення, коли безпосередньо розтирають уражене місце цим натуральним лікувальним засобом. Олія кориці стимулює кровообіг і зменшує запалення, заспокоює біль і утруднення руху, викликані цією хворобою.
Бореться з інфекціями шкіри. Олія кориці добре всмоктується через пори шкіри. Оскільки вона має антибактеріальну дію, її регулярне використання пригнічує всі типи шкірних інфекцій. Вона ідеально підходить для пацієнтів з мікозами, псоріазом та іншими захворюваннями, які порушують здоров’я шкіри;
Нормалізує мікрофлору кишківника, знищує хвороботворні мікроби та грибки. Недарма її в давнину застосовували для лікування дизентерії.
Насамкінець, вона зменшує втому. Масаж з олією кориці допомагає полегшити симптоми фізичної та розумової втоми. Її сполуки покращують кровообіг, сприяють надходженню кисню до мозку й оптимізації використання енергії.

Отож, олія кориці – це ефективна рідина, яка допоможе вам тримати своє тіло у формі, а здоров’я у тонусі. Тому не вагайтеся, готуйте для себе цю пряно-ароматичну олію та застосовуйте її у своєму раціоні. Однак, дотримуйтеся міри, як і у всьому.

Підготувала Любов Гоцуляк