Мобільні додатки для тренувань

Вдосконалювати свої спортивні досягнення найкраще за допомогою тренера. В сучасному світі ним може стати і смартфон, який зручно взяти з собою на пробіжку і використати спеціальні мобільні додатки. Пропонуємо огляд кращих з них.

1. RunKeeper

Це один з найвідоміших та найбільш функціональних додатків, який люблять використовувати велосипедисти, любителі довгих прогулянок та бігуни. Ця програма фіксує всі деталі тренування: маршрут, відстань, середню швидкість, пройдений час та вираховує кількість «спалених» калорій під час бігу чи прогулянки. В розділі “Цілі” можна розрахувати графік тренувань, щоб здобути бажану вагу. Можна слухати музику і одночасно вимірювати свій пульс за допомогою різноманітних датчиків. Можна навіть транслювати свої тренування в режимі реального часу і ділитися цією інформацією зі своїми друзями. Після тренування програма покаже всі ваші досягнення, збереже маршрут на створеній мапі. Доступна програма на Android та iOS.

2. Endomondo  

Цей додаток, створений ще у 2007 році, може бути доступним для власників більшості телефонів на платформах Android, iOS і Windows Phone. Універсальний сервіс підходить для бігу, їзди на велосипеді, ходьби і навіть веслування. Варто лише обрати свій вид спорту. Endomondo в режимі реального часу відстежує тривалість забігу, відстань, швидкість пересування і витрачені калорії, фіксує частоту серцевих скорочень. Для визначення місця розташування бігуна під час тренувань використовується вбудований GPS-приймач смартфону, а маршрут може зберігатися на карті. Кожен кілометр відзначається звуковим сигналом. Своїми досягненнями можна поділитися з друзями у соцмережах.  

3. Nike +

 

Відомий спортивний бренд розробив свій мобільний додаток для любителів активного життя. Ця програма стежить за переміщеннями власника завдяки вбудованому в смартфон GPS. Його можна використовувати і на стаціонарній біговій доріжці, увімкнувши спеціальний режим. По закінченню тренування мобільний статист покаже пройдену дистанцію, темп, спалені калорії і покаже пройдений шлях на карті. Особливістю цього додатку є те, що він може говорити. Наприклад, привітати вас з черговим рекордом голосом улюбленого спортсмена, олімпійського чемпіона J. Ця програма також дозволяє брати участь у змаганнях, створювати власні команди. Nike вміє перетворити пробіжку на розвагу. Програма підійде прихильникам бренду Nike, власникам FuelBand та людям які бігають лише заради бігу.

4. miCoach

 

Це не тільки біговий додаток від конкурента Nike, не менш відомого спортивного бренду  Adidas, а ще й віртуальний тренер. За допомогою програми можна скласти свій план тренувань, графік силових навантажень. Окрім того, він має традиційні функції: GPS, прокладання маршруту, карти, ведення статистики, підрахунок відстаней, часу і калорій,  веб-інтерфейс. Особливість цього додатку – наявність декількох наборів пробіжок в різних темпах, про зміну швидкості пересування повідомить аудіоголос. Є в програмі і функція «Мої кросівки»: якщо вказати модель взуття і відстежити її пробіг, цей додаток вчасно нагадає про заміну взуття. Така програма підійде прихильникам бренду Adidas, бажаючим спробувати на собі тренінг професійного спортсмена.

5. Runtastic 
Програма сама вираховує втрату калорій. Для цього потрібно ввести в меню дані зросту, ваги, віку й статі. Через зв’язок із супутником девайс сам визначить швидкість бігу, темп і відстань. Також в Runtastic є функція програвача. Під час пробіжки можна слухати улюблену музику.

Крім бігу, в програмі Runtastic передбачені тренерські послуги при роботі над м’язами пресу, підтягуваннях, присіданнях і віджиманнях. Програма вимірює кількість кроків, серцевий ритм і пройдений шлях. Ще один зручний додаток – автопауза сесії (дуже зручно використовувати у той не зручний момент, коли розв’язався шнурок), вимірювання пульсу, встановлення мети і відсутність реклами. Програма підійде особливо тим, хто звик відрізнятися від інших.