Вправи на свіжому повітрі корисні для здоров’я

Вправи на свіжому повітрі корисні для здоров’я, але для посилення ефекту слід займатися фізичними вправами на узбережжі або в сільській місцевості, а не в міському парку.

Оцінюючи людей, які відвідали міські парки, села і узбережжя, команда науковців виявила, що в цілому проведення часу на свіжому повітрі було пов’язано з позитивними емоціями (задоволення, спокій, відпочинок), але найпозитивнішим чином на людей впливав відпочинок на узбережжі, в той час як міські парки приносили найменше користі для здоров’я.

Результат не змінився навіть коли дослідники врахували такі чинники, як вік людей, час відпочинку, присутність інших людей і спосіб відпочинку.

Автори дослідження зазначають: прийшов час вийти за рамки наших типових уявлень про відпочинок – у найближчому міському парку або максимум у сільській місцевості, і почати замислюватися про те, що існує багато різних природних середовищ, що позитивно впливають на здоров’я та самопочуття людей ».

Виявивши, що фізичні вправи на узбережжі приносять найбільше позитиву і задоволення, спокою і відпочинку, команда дослідників підтверджує існування тісного взаємозв’язку між духом і тілом, який потрібно підтримувати для здоров’я і довголіття.

Було проаналізовано дані 2750 респондентів з дворічного дослідження Природної Англії, в рамках якого спостерігали за взаємодією людей з природним середовищем. 

Ashbullby K., White M. Presentation at the British Psychological Society Annual Conference

Читайте також:

Як покращити здоров’я – треба більше постояти

Функціональні тренування – інтенсивно і циклічно 

Силові вправи зміцнюють організм